O-STA

Lipicanci znova v Ljubljani - pridružite se vožnji s kočijo po ulicah najlepšega mesta in delite svoja doživetja s prijatelji

Ob 440. obletnici Kobilarne Lipica bo topot kopit znova odmeval po Prešernovem trgu, Tromostovju in ulicah Ljubljane. Beli lipicanci se vračajo v Ljubljano, tokrat s kočijo. Vsem, ki bodo prisedli in se popeljali s kočijo, bodo polepšali dan, "plačilo" za vožnjo pa bodo potniki lahko opravili kar z mobilnimi telefoni - ko bodo svoje vtise delili na družabnih omrežjih s hashtagom #lipicavljubljani, #lipicaexperience ali #lipicainljubljana.

Kočija z lipicansko dvovprego se bo po ljubljanskih ulicah prvič podala v sredo, 22. julija, in vožnjo začela na Kongresnem trgu. Pot bo nadaljevala po Wolfovi ulici vse do Prešernovega trga, Tromostovja in Mestnega trga, nato pa bo zavila proti Ciril-Metodovemu in Vodnikovemu trgu ter potnike popeljala nazaj do parka Zvezda.

Obiskovalci Ljubljane pa tudi prebivalci najlepšega mesta na svetu se bodo - v primernem vremenu - s kočijo lahko peljali ob sredah popoldne ter ob četrtkih dopoldne in popoldne. Kočija bo sprejela do štiri potnike, ki bodo panoramo mestnih ulic in sproščujočo vožnjo doživeli brezplačno. Njihova "vozovnica" bodo vtisi z vožnje, ki jih bodo delili s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih in tako prispevali k promociji Ljubljane, Slovenije in 440. obletnice Kobilarne Lipica.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset: "440. obletnica je priložnost, da obiskovalci doživijo sproščeno vzdušje in zeleno panoramo Lipice, zagotovo pa je to tudi najbolj primeren čas, da lipicanci znova obiščejo najlepša in med obiskovalci najbolj priljubljena slovenska mesta, med katerimi je na prvem mestu Ljubljana."

Tako bo vožnje s kočijo spremljalo povabilo k obisku Lipice in doživetju prav posebno bogatega programa, ki so ga v letošnji turistični sezoni v kobilarni pripravili za obiskovalce in poimenovali Poletni dan v Lipici. Začetna točka voženj v parku Zvezda pa bo obenem točka, kjer bodo lahko mimoidoči in potniki v juliju in avgustu izvedeli več o turistični ponudbi Lipice in celotnega Krasa.

Poletne vožnje z lipicansko vprego po ulicah Ljubljane podpirajo Mestna občina Ljubljana, Turistična zveza Slovenije, ORA Krasa in Brkinov ter Holding Kobilarna Lipica, d.o.o.

Skladno s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 bo kočija pred začetkom vsake vožnje razkužena, pri vstopu na kočijo in med vožnjo pa bo - skupaj z ostalimi veljavnimi ukrepi in priporočili NIJZ - veljala obvezna varna medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.

Medijsko središče >> https://bit.ly/2X09ten

Poletni dan v Lipici >> https://bit.ly/2WPAvWD

Foto galerija >> https://we.tl/t-TEeujkkazK

Foto: Goran Antley, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle, Mitja Božič, Jošt Gantar / projekt VisitKras