O-STA

Poletje v celju se preveša v drugo polovico

Poletje v Celju, knežjem mestu 2020 se preveša v drugo polovico. Dogodkov ne manjka, na svoj račun bodo v prihajajočem tednu prišli najmlajši, vsi željni glasbe, ustvarjanja in zgodovine, pa tudi srednjega veka in vitezov.

Nov teden Poletja v Celju se bo začel s torkovo predstavo za najmlajše na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju. Ob 18. uri bo tam lutkovna predstava z naslovom Šivilja in škarjice. Mestna plaža vabi v prijeten ambient vse dni v tednu na osvežilne pijače, sladolede ali prigrizke, otroci si bodo čas lahko krajšali z različnimi igrami ali športnimi rekviziti.

V petek ob 10. uri Socio večgeneracijski center pripravlja pohod do Drevesne hiške v Mestnem gozdu in zvočno kopel s tibetanskimi posodami. Dan se bo končal pred Mestno kavarno Metropol, kjer bo ob 21. uri koncert dueta N&N Music Duet.

Vikend se bo začel ustvarjalno. V soboto bo 18. uri bo v Umetniški četrti Pravljična ura z ustvarjanjem. Uro kasneje se bo na Mestni plaži začel dogodek pod naslovom Uprizoritev ljubezenskih zgodb skozi interpretacijo, deklamacijo. Ob 21. uri bo pred Metropolom nov koncert, nastopila bo Anette.

Pokrajinski muzej Celje v nedeljo ob 11. uri vabi na javno vodstvo po kulturnozgodovinski razstavi s Celjskim stropom. Ob 17. uri bo v Sociu VGC predstavitev komičnega stripa Dojenček Črt in dojenčica Pika.

V sredo in četrtek Zavod Celeia Celje organizira poletna brezplačna vodenja. V sredo ob 17. uri bo lokalni vodič udeležence popeljal čez Mestni gozd do Drevesne hiše, v četrtek prav tako bo 17. uri pa po mestnem jedru, kjer bo predstavil legende in mite, zanimivosti ter pomembne stavbe ter osebnosti knežjega mesta.

V soboto in nedeljo bodo na Celjskem gradu v sklopu programa Žive zgodovine znova navduševali Vitezi najemniki grofov Celjskih, ki so ob zadnjem obisku navdušili vse obiskovalce, posebej otroke s srednjeveškim taborom.

Od petka, 25. julija, je na spletni strani www.visitcelje.eu možno rezervirati in uživati v paket Grofovski piknik na Starem gradu Celje. Podrobnosti zanimivega paketa najdete na na tej povezavi.

Ob vročih poletnih večerih vabljeni tudi v mestno jedro na vrtove gostinskih lokalov, kjer si lahko privoščite osvežilno pijačo ali sladoled.

Podrobnejši program Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 najdete na spletni strani celje.si, Facebook profilu Visit Celje ali v brezplačnem programu poletnega dogajanja v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17.