O-STA

Joga, pilates in meditacija - aktivnosti za odmik od stresa in sprostitev

Očiščenje telesa in uma je enako pomembno kot čiščenje stanovanja. Predvsem um je tisti, na katerega vse prepogosto pozabimo. Zato okrepite svojo moč, vitalnost in energijo ter poskrbite za dobro počutje.

Joga za notranje razstrupljanje

Načrtujete razstrupljanje telesa? Vključite jogo! Joga je starodavna disciplina, ki združuje telo, um in duha. Jogijske asane raztezajo telo in hkrati masirajo notranje organe. Tako spodbujajo delovanje jeter in ledvic, kar pripomore k razstrupljanju telesa.

Med izvajanjem vašega detoks programa pričakujte, da bo telo burno odreagiralo. Spremembam se bo upiralo z glavobolom, utrujenostjo, zaprtjem. Pomembno je, da z jogo vztrajate, tudi na oddihu. Najprimernejša je urejena plaža, ki je najlepša zjutraj (tik pred slastnim hotelskim zajtrkom).

Naš nasvet: po jogi popijte veliko vode, saj boste s tem izprali še več strupov iz telesa!

S pilatesom proti bolečinam v križu

Če vaša služba zahteva pretežno sedeče delo, na primer v pisarni ali avtomobilu, potem veste, kaj so okorne mišice in sklepi. Naslednja faza je že nepravilna drža ter bolečine v križu in hrbtenici.

Vaša rešitev je pilates, s katerim boste povečali gibljivost telesa, zmanjšali tveganje za poškodbe in izboljšali držo. Pilates vaje namreč učinkujejo na globoke oziroma notranje mišice, ki krepijo trup in prožnost hrbtenice. To posledično odpravlja tudi glavobol, napetosti, bolečine v vratu in številne druge bolečine. Preverite, katere pripomočke za pilates potrebujete!

Kaj pa boj s kilogrami? Ker pomaga izklesati in izoblikovati telo, je pilates odlično dopolnilo tudi pri hujšanju! Ob redni vadbi boste kaj hitro opazili zmanjšanje prekomerne telesne teže in odvečnih maščobnih blazinic.

Zlata pravila meditacije

  1. Ustvarite mirno okolje: utišajte mobilni telefon, televizijo ali radio, da bo čim manj motenj.

  2. Sedite ali lezite: poskrbite, da bo vaš hrbet vzravnan.

  3. Izberite fokus: to je lahko prizor, ki si ga predstavljate v glavi ali nekaj, kar je fizično pred vami npr. zahod sonca. Osredotočite se nanj, da vaš um ne bo begal z enega konca na drugega.

  4. Dihajte iz trebuha: tako boste vdihnili več kisika in možgani se bodo umirili.

  5. Štejte: vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta, pri tem pa skrčite trebušne mišice in počasi štejte.

V Hotelih LifeClass Portorož se zavedajo, da vsakodnevni stres negativno vpliva na fizično in psihično počutje. Zato so za njihove goste pripravili strokovno vodene aktivnosti, ki se jih lahko udeležite vsak dan ali večkrat tedensko. Preverite urnik programov in se pridružite vadbi, ki vas bo naučila odpraviti posledice stresa in skrbi!

Več na www.lifeclass.net / booking@lifeclass.net ali po telefonu na 05 692 90 01.