O-STA

Doživite pravo indijansko poletje v Lizboni

September je kot ustvarjen za obisk Lizbone. Trum turistov ni več, tako da se zlahka izognemo gneči in sledimo varnostnim priporočilom, vreme pa je kot nalašč za pohajkovanje po labirintu ozkih uličic. Stari del mesta se razprostira na sedmih gričih, s katerih se odpirajo osupljivi razgledi. Nekatere ulice so tako strme, da po njih motorna vozila ne morejo voziti, vas pa na vrh popeljejo kar tri vzpenjače in javno dvigalo. Lizbona je mesto pravljičnih podob, kjer preteklost in sedanjost bivata v harmoničnem sožitju.

Jesenska simfonija v Lizboni

Lizbona je najbolj zahodna evropska prestolnica, ki leži na obrežju mogočne reke Tejo, ki se na svojem severnem delu izliva v Atlantski ocean. To je edino glavno mesto na stari celini v neposredni bližini peščenih plaž. Kaj je lepšega kot dopoldan odkrivati skrite arhitekturne in zgodovinske bisere očarljivega mesta, popoldan pa se na čudovitih plažah le lučaj stran od mestnega vrveža nastavljati toplim sončnim žarkom, ki tudi septembra ozračje ogrejejo na prijetnih 25 stopinj?

Mesto za kulturne zanesenjake in športne navdušence

Tudi noč ima v Lizboni svojo moč. Privoščite si kulinarično razvajanje ob zvokih fada, tradicionalnega glasbenega žanra, ki je uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine ali pa raziščite živahno četrt "Bairro Alto". Mesto bo navdušilo tako kulturne zanesenjake kot športne navdušence, saj sta tako šport kot kultura globoko zapisana v zavest Lizbončanov. Prestolnica Portugalske je prava izbira tudi za družinske počitnice, saj tu najdemo največji akvarij v Evropi. Mlajši popotniki pa bodo prav tako očarani nad živalskim vrtom, kjer prebivajo številne živalske vrste.

Letalski prevoznik Air France vas varno popelje tudi v Lizbono

V Lizbono boste najhitreje prispeli z letalom. Letalski prevoznik Air France že vse od sredine julija ponuja dnevne lete iz Ljubljane v Pariz - kar 11 letov tedensko med obema prestolnicama. Le en prestop na pariškem letališču Charles de Gaulle in že boste v Lizboni. Še pred nakupom letalskih vozovnic natančno preverite urnik, da bo kombinacija letov res ustrezna. Pri Air France svetujejo tudi, da se pred potovanjem obrnete na lokalne oblasti in pri njih preverite pogoje vstopa za ciljno destinacijo in tranzitne države, saj so se določeni postopki zaradi pandemije covida-19 morda spremenili.

Obenem pri francoski letalski družbi namenjajo veliko pozornosti varnosti in dobremu počutju potnikov, zato dosledno upoštevajo vse predpisane varnostne ukrepe in sledijo vsem navodilom pristojnih institucij. Uporaba maske je obvezna na vseh letih, pred poletom na določene destinacije pa vam bodo izmerili telesno temperaturo. Letalsko osebje prevoznika skrbno bdi tudi nad vzdrževanjem visokih higienskih standardov in rednim razkuževanjem letalske flote.

Pri Air France si bodo še naprej prizadevali, da svojim strankam omogočijo brezskrbno in predvsem varno potovanje. Ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov vas vabijo na pravo razvajanje visoko nad oblaki.