O-STA

Urh Bauman je s konjem Larisal znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

Urh Bauman je danes znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir. Z odličnim nastopom na kar 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil na hipodromu v Kobilarni Lipica in ponovno prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci.

Vse tri tekme državnega prvenstva je zaključil brez podrte ovire. "Vtisi so enkratni. Larisal je letos v izredni formi, na mednarodnih tekmah je bil med prvimi desetimi v svetovnem pokalu, zdaj prihajajo njegova najboljša leta," je po svečani podelitvi nagrad pojasnil novi državni prvak Urh Bauman, ki sicer trenira v Mariboru.

Drugo mesto je osvojila Iza Vele s konjem Velebiro Western Boy (KK Velebiro), saj je konjeniški šport edina olimpijska disciplina, v kateri tekmovalci in tekmovalke nastopajo skupaj, v enotni kategoriji. Tretje mesto je osvojil Robi Skaza s kobilo Chenoa 3 (KK Velenje). Kot veleva tradicija, sta srebrna Izza Vele in bronasti Robi Skaza novega državnega prvaka - po tem, ko sta mu čestitala - odnesla vse do vodne ovire, kjer je doživel vodni krst.

"Veseli nas, da je državno prvenstvo v preskakovanju ovir - prvo konjeniško tekmovanje v Lipici letos, potekalo v prijetnem vzdušju in pravem športnem duhu," je dogajanje pospremil direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset. Spodbudni so bili tudi vtisi predsednice Konjeniške zveze Slovenije mag. Polone Rifelj: "Veseli smo, da smo pri vseh omejitvah in odpovednih veliko tekmovanjih - tako doma kot tudi v tujini - uspeli izpeljati državno prvenstvo ter obdržati toliko aktivnih športnikov."

Med tekmovalci, ki so vseskozi trenirali in obdržali formo, so v prvi vrsti novi državni prvaki v vseh kategorijah. Med mlajšimi člani U25 se je zlata veselila Nina Pangeršič s Chamberlainom (KK Suprinn), srebrna je bila Nina Jovović s konjem Diamant's Dream (KK Karlo Maribor), bronasta pa Nina Potočnik s konjem Quidado (KK Velenje).

Med mladinci je lovoriko osvojila Zoja Pavčič s konjem Stunning Gold Sho Z (KK Celje), drugi je bil Andraž Cijan Brkič s konjem Quinton (KK Karlo - Maribor), tretja pa Maruša Manca Možgan s konjem Z Lord delle Roane (KK Stožice Ljubljana). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ivana Pantar s kobilo Samba (KK Titani Ljubljana), medtem ko je bila druga Tija Kocjan z Debsy (KK pr' Karl), tretja pa Eva Jeram s konjem Ballerina'y Boy (ŠD Titani Ljubljana KK).

Med otroki je prvo mesto osvojila Ajda Golob s kobilo EMG Enora (KK Velenje), drugo mesto Lina Rojko s konjem Apollo (KK pr' Karl), tretje mesto pa je pripadlo Lani Gale s konjem Candy (KK Gibanje). Med amaterji je bila najuspešnejša Vita Sirovina Dvornik s konjem Comic-k van't Kattenheye Z (KK Velenje), srebro je osvojila Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK pr' Kral), bron pa Aleš Štribl s konjem Casper the Ghost (KK Brdo pri Ihanu).

Rezultati ekipne razvrstitve

Člani: 1. mesto KK Velebiro, 2. mesto KK Velenje, 3. mesto Športno društvo Konjeniški center Celje

Mlajši člani U 25: 1. mesto KK Suprinn, 2. mesto KK Karlo - Maribor, 3. mesto KK Velenje

Mladinci: 1. mesto KK Karlo Maribor, 2. mesto KK Surpinn, 3. mesto KK Velenje

Mlajši mladinci: 1. mesto KK Titani Ljubljana, 2. mesto KK Velebiro, 3. mesto: KK pr' Kral

Amaterji: 1. mesto KK Velenje, 2. mesto KK Stožice Ljubljana, 3. mesto: KK Karlo - Maribor

Otroci: 1. mesto KK pr'Kral, 2. mesto KK Gibanje, 3. mesto KK Slovenj Gradec

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir

Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev in konj - predvsem pa z željo, da se vsem zagotovi varen nastop na državnem prvenstvu - je tekmovanje potekalo brez gledalcev in v skladu z navodili NIJZ. Vsem, ki želijo doživeti vzdušje tega tekmovanja, je posnetek na voljo mednarodnem konjeniškem portalu Clip my horse TV na brezplačni s povezavi https://bit.ly/3muRvfR

Urniki, startne liste in rezultati >> https://bit.ly/2ZLVef4

Medijsko središče Kobilarne Lipica >> https://bit.ly/2X09ten

Foto galerija >> https://we.tl/t-EgymtV7JLY

Foto: Sibil Slejko