O-STA

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani izdaja monografijo s predstavitvijo njenih 80 let

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani zaključuje praznovanje 80-letnice njene ustanovitve z izdajo monografskega znanstvenega dela z naslovom Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani - 80 let. Delo predstavlja prvo sistematično in zaokroženo zgodovino Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani kot nacionalno najpomembnejše visokošolske ustanove na Slovenskem. Celostni znanstvenoraziskovalni pristop je omogočil vpogled v različna doslej nepojasnjena ozadja v razvoju ustanove, družbeno-politične ter druge vzroke in posledice v njenem delovanju, razvoj po različnih obdobjih in osvetlitev najpomembnejših akterjev. Avtorica monografije je prof. dr. Darja Koter, profesorica glasbe in muzikologinja, prejemnica pomembnih nagrad za svoje znanstveno raziskovalno delo.

Prva javna predstavitev monografije bo v petek, 25. 9. 2020, ob 11.00 v Veliki dvorani Palače Kazina na Kongresnem trgu 1 v Ljubljani.

Ogled predstavitve bo možen v neposrednem spletnem prenosu preko spletnih strani Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki sta sozaložnici izdaje.

Monografijo bo v pogovoru z dr. Leonom Stefanijo predstavila avtorica prof. dr. Darja Koter. O sami izdaji bosta spregovorila tudi prof. Marko Vatovec, dekan Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ter dr. Matevž Rudolf, vodja Znanstvene založbe Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Dogodek bo zaznamoval glasbeni nastop profesorjev Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ter Godalnega kvarteta Dissonance. Po predstavitvi bo možnost pogovora z avtorico.

Več o monografiji in avtorici: https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/1716/javna-predstavitev-znanstvene-monografije-akademija-za-glasbo-univerze-v-ljubljani-ndash-80-let