O-STA

4 razlogi za jesensko kolesarjenje po Obali

Ali ste vedeli, da je Slovenska Istra prepletena s kolesarskimi stezami različnih zahtevnosti, ki ponujajo osupljive razglede na morje in vinograde? Če niste, je čas, da ta čaroben košček Mediterana, ki je od Ljubljane oddaljen dobro uro vožnje, spoznate.

  1. Rekreacija na svežem zraku

Kolesarjenje je odlična izbira za rekreacijo na prostem, saj je primerno tako za moške kot ženske, za mlade in starejše. Ne obremenjuje sklepov, težavnost prilagodite z izbiro terena, zraven pa s koristnim združite tudi prijetno in raziskujete destinacijo. In ker je v morskem zraku veliko večje število negativnih ionov kot v mestu, med kolesarjenjem dihajte s polnimi pljuči. Ne le, da boste pospešili fizično sposobnost mišic, uravnovesili boste delovanje hormonov, okrepili imunski sistem, izboljšali metabolizem ter odpravili glavobol. Ob tem pa boste povečali tudi intelektualno aktivnost, koncentracijo in nivo energije. Na kolo!

  1. Kolesarjem prijazna nastanitev

V LifeClassovem Act-ION Hotelu Neptun so to jesen svojo pestro ponudbo wellness in drugih storitev za športnike oplemenitili z novostmi, ki so namenjene predvsem kolesarjem in za to prejeli prestižno kategorizacijo 5 koles. Investirali so v sodobno opremljeno kolesarnico za 40 koles s kletko za shranjevanje vrednejših koles in orodjem za popravilo, pralnico in sušilnico koles s funkcijo polnjenja zračnic, namestili so nova zunanja stojala za kolesa ter vzpostavili info točko z uporabnimi informacijami o kolesarskih poteh, izletih, hotelskem rekreacijskem programu in atrakcijah v bližini. Gostom štirizvezdičnega Act-ION Hotela Neptun je brezplačno na voljo plavanje v bazenih Term Portorož ter vadba v fitness centru LifeFit, poskrbljeno pa je tudi za športnikom prijazno prehrano.

  1. Najlepši sončni zahodi

Če boste izbrali zahtevnejši teren, boste nagrajeni z nepozabnimi razgledi. Slovenska obala je namreč polna skritih kotičkov in razglednih točk. Forma Viva ponuja pogled na celotni Portorož, za vzpon na Strunjanski klif v poznopopoldanskih urah pa boste nagrajeni s čudovitim sončnim zahodom nad Mesečevim zalivom. Namig: izkoristite kolesarski izlet za romantičen piknik v dvoje z razgledom na Slovensko Obalo.

  1. Spoznajte Sečoveljske soline

Kolesarjenje lahko izkoristite tudi za ogled znamenitosti, saj boste na kolesu lažje premagovali razdalje, hkrati pa ne boste izgubljali časa in živcev z iskanjem parkirišč. Priporočamo vam kolesarjenje po solinah - predstavljajte si idilična solinska polja in veter v laseh! Prav posebna izkušnja je izlet po Parenzani, 130 km dolgi opuščeni železniški progi med Trstom in Porečem. Za manj zahtevno verzijo lahko raziščete le delček Parenzane ter se na kolesu odpeljete do ribiškega mesta Izola. Odličen izgovor, da si privoščite okusno ribje kosilo!