O-STA

Huawei objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) leta 2020

[Shenzhen, Kitajska, 23. oktober 2020] Družba Huawei je danes objavila svoje poslovne rezultate tretjega četrtletja letošnjega leta. V tem času je Huawei ustvaril 671,3 milijarde juanov (85 milijard evrov) prihodkov, kar je 9,9 odstotna rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Neto stopnja dobičkonosnosti družbe v tem obdobju je znašala 8 odstotkov.1 V prvih treh četrtletjih leta 2020 so poslovni rezultati družbe v skladu s pričakovanji.

Medtem ko se svet spopada z virusom COVID-19, je Huaweijeva globalna dobavna veriga pod močnim pritiskom, proizvodnja in poslovanje pa se soočata z velikimi izzivi. Družba se še naprej trudi poiskati rešitve, preživeti in napredovati ter izpolnjevati svoje obveznosti do kupcev in dobaviteljev.

Huawei bo tudi v bodoče slonel na svojih prednostih v IKT tehnologijah, kot so umetna inteligenca, storitve v oblaku, 5G in računalništvo, da bi skupaj s svojimi partnerji ponudil usmerjene rešitve, razvoj industrijskih aplikacij in krepitev vrednosti 5G omrežij. Njihov cilj je pomagati podjetjem pri rasti poslovanja in pomagati vladam, da okrepijo domačo industrijo, prinašajo vrednost svojim državljanom ter izboljšajo splošno upravljanje države.

IKT tehnologije so postale temelj sodobne družbe in glavno gonilo trajnostnega družbenega, gospodarskega in okoljskega razvoja. Huawei verjame, da se bo hiter in zdrav razvoj v IKT industriji zanašal na odprto sodelovanje in medsebojno zaupanje svetovne industrije. Kljub trenutno zapleteni situaciji s katero se Huawei sooča, bo še naprej tesno sodeloval z globalnimi partnerji in uporabljal svoje inovativne IKT tehnologije za ustvarjanje večje vrednosti za stranke. Družba se bo še naprej odzivala na izzive pandemije, gospodarske rasti in družbenega napredka.

--konec-

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Z integriranimi rešitvami na štirih ključnih področjih - telekomunikacijskih omrežjih, IT, pametnih napravah in storitvah v oblaku - smo zavezani k temu, da digitaliziramo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 194.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987 in je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei www.huawei.com ali nam sledite na družbenih omrežjih:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

____________________________________________________________

1 Razkriti finančni podatki so nerevidirani podatki, zbrani v skladu z Mednarodnimi standardi računovodskega poročanja; menjalni tečaj konec septembra 2020: 1 USD = 6,8101 CNY (vir: zunanje agencije)