O-STA

Mestna tržnica v soboto odprta

Velenje, 29. oktober 2020 - Mestna tržnica Velenje bo tudi v soboto, 31. oktobra, obratovala med 7. in 13. uro. Mestna tržnica ostaja odprta tudi v prihodnjih dneh vsak dan med 7. in 13. uro, razen ob nedeljah in praznikih. Vse kupce pozivamo, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Obiskovalce mestne tržnice pozivamo, da ob nakupu sami poskrbijo za varnostno razdaljo. Pri posamezni prodajni hiški ali prodajni mizi je lahko samo en kupec, drugi naj počakajo v primerni varnostni razdalji vsaj dveh metrov. Ker se tržnice po odloku smatrajo kot živilske trgovine, veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji koronavirusne bolezni, prav tako pa pravila veljajo tudi za kupce. Uporaba mask je obvezna tako za prodajalce kot za kupce. Kupce pozivamo, da se pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec.

Nekateri lokalni ponudniki hrane omogočajo tudi dostavo hrane na dom oziroma osebni prevzem. Njihovi kontaktni podatki in ponudba so objavljeni na občinski spletni strani na povezavi https://www.velenje.si/e-obcina/11920 (ponudba hrane lokalnih kmetij).

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje