O-STA

Serija fotografij Urške Pečnik v galeriji na prostem

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi in Ljubljana Fashion Week predstavljata rasztavo Urška Pečnik: You are Very Beautiful in the Night, Sister Mary.

Razstava bo na ogled od 10. novembra do 7. decembra 2020 na Vegovi ulici (nasproti Glasbene matice) v Ljubljani. Uradno odprtje se zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa seli na splet. Ogledate si ga lahko v torek, 4. novembra, ob 17. uri na TAM-TAMovem uradnem facebook profilu.

Fotografinja Urška Pečnik je serijo izbranih posnetkov ustvarila na posameznih edicijah Ljubljanskega tedna mode. Slikovite trenutke je ujela v kaotičnemu dogajanju zaodrja, med nenehnim hitenjem, nešteto preoblačenji in med čakanjem modelov na vstop na modno pisto. Čeprav avtorica ustvarja v različnih žanrih, se v modni fotografij najlažje umetniško izraža. Za njena dela veljata izrazit avtorski pristop in značilna estetika, ki izkazujeta Urškino večno ljubezen do erotike in vsega telesnega. Pri tem je v ospredju njen pogled na žensko (telo), v katerem sta prisotni provokativnost in milina hkrati. Zapeljivost obravnava z ženskega stališča in ustvarja močne podobe žensk, ki so osvobojene okvirjev moškega pogleda in si tako lahko lastijo svojo moč. Naslov razstave You are Very Beautiful in the Night, Sister Mary, skupaj z izbranimi fotografijami sestavlja kolaž podob igrive nedolžnosti in neobremenjene zapeljivosti, ki se skozi avtoričin objektiv nikoli ne izključujeta. (Špela Pipan)

Urška Pečnik (1991, Ljubljana) je umetnica in fotografinja, ki je po dokončani diplomi na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, magisterij na področju fotografije nadaljevala na milanski Accademia di belle arti di Brera. V preteklosti je delovala kot umetniška vodja Galerije Miklova hiša, trenutno pa se ukvarja z modno in s sodobno avtorsko fotografijo. Sodeluje s številnimi slovenskimi ter tujimi modnimi oblikovalci in umetniki.

-

10. 11. - 7. 12. 2020

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koprodukcija: Ljubljana Fashion Week

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.