O-STA

Huawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest

[Varšava, 6. november 2020] Analitska hiša Oxford Economics je danes objavila poročilo z naslovom "Ekonomski učinki družbe Huawei" v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

Huawei je imel tudi aktivno vlogo pri raziskavah in razvoju (R&R) širom Evrope. Pregled EU industrijskih naložb za leto 2019 uvršča Huawei na peto mesto največjih vlagateljev v R&R na svetu. Evropski patentni urad je prav tako opozoril, da je Huawei leta 2019 dosegel prvo mesto na lestvici prijav patentov. "Naložbe v raziskave in razvoj - tako to počne Huawei - so ključne za splošno povečanje proizvodnih zmogljivosti v evropskem gospodarstvu," je povedal Pete Collings, direktor svetovalskega oddelka pri Oxford Economics za proučevanje gospodarskega vpliva Evrope in Bližnjega Vzhoda.

Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija v EU institucijah, je dejal: "Leta 2019 so Huaweijeve dejavnosti neposredno prispevale 2,8 milijarde EUR k evropskemu BDP s povprečno letno rastjo 11,4 odstotkov v zadnjih petih letih. V tem nekonvencionalnem letu je Huawei je zagotovil stabilna in varna omrežja, s katerimi ljudem pomaga pri delu in učenju na daljavo. V Evropi je Huawei prisoten že 20 let in močno si prizadeva za vključitev v lokalne skupnosti in skupno spodbujanje industrijskega razvoja. V bodoče bomo še naprej, skupaj z naši partnerji, sodelovali pir premagovanju novih izzivov in ustvarjanju večje vrednosti."

Poročilo Oxford Economics je ocenilo splošni gospodarski vpliv družbe Huawei v Evropi, vključno z njihovimi prispevki k evropskemu BDP, delovnimi mesti in davki.

Celotno poročilo je dostopno na https://www.oxfordeconomics.com/recent-releases/The-Economic-Impact-of-Huawei-in-Europe