O-STA

Prvič v Sloveniji Huaweijev program za mlade tehnološke talente

Ljubljana, 09. 11. 2020 - Program za študente družbe Huawei Technologies "Seeds for the future" bo letos prvič potekal tudi v Sloveniji. Študenti slovenskih fakultet se bodo v programu usposabljali na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznali tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo.

V programu "Seeds for the future", ki so ga prvič zagnali leta 2008 in poteka na sedežu podjetja Huawei Technologies na Kitajskem, je sodelovalo že na tisoče študentov z vsega sveta in več sto študentov iz Evrope. Obiskali so sedež družbe v Shenzhenu in se seznanili s tehnologijami, ki jih je razvila in uporabljala vodilna globalna informacijsko komunikacijska družba. Zaradi izbruha pandemije Covid-19, Huawei letos organizira program talentov v digitalnem prostoru v obliki enotedenskega intenzivnega spletnega izobraževanja. Ko bodo razmere, povezane s pandemijo COVID-19, dopuščale, se bo program ponovno nadaljeval na Kitajskem.

"Primarni namen našega projekta je študentom omogočiti pridobivanje avtentičnih, praktičnih izkušenj iz prve roke, kjer združimo znanje pridobljeno na univerzi in spretnosti, ki jih zahteva industrija," je dejal Histro Zhang, generalni direktor Huaweija v Sloveniji. Dodal je, da je komuniciranje v informacijski dobi močno spremenilo poslovne modele in pričakovanja kupcev, zato so tovrstna usposabljanja postala ključna za izobrazbo mladih talentov, kako se spoprijeti z izzivi sodobne, digitalne, poslovne dobe.

Že prvo leto se je v Sloveniji v globalni program "Seeds for the future" prijavilo več kot 10 študentov vpisanih na programe informacijskih ali komunikacijskih študij, ki se bodo spoznali s pionirskimi IT tehnologijami. Poleg naslednje generacije mobilnih omrežij 5G, jim bo enotedenski spletni intenzivni digitalni tečaj omogočil tudi vpogled v mednarodne prakse kibernetske varnosti in umetne inteligence, podučili pa se bodo tudi o teorijah vodenja in poglobili svoje znanje o kitajski kulturi.

Udeleženci bodo med 9. do 13. novembrom virtualno spoznali tudi sedež Huaweija v Shenzhenu, internet stvari in računalništvo v oblaku ter Huaweijev mobilni ekosistem HMS.

Študenti, ki bodo uspešno opravili izpit ob koncu usposabljanja, bodo prejeli Huaweijev certifikat in njihovo tablico.

Slovenski študenti bodo v globalnem programu "Seeds for the future" sodelovali skupaj z vrstniku iz Bosne in Hercegovine, Madžarske in Cipra.

Več o projektu: https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/index.html