O-STA

Bolnišnici iz Oxforda in Londona izbrali rešitev za e-predpisovanje zdravil podjetja Better

Ljubljana, 19. november 2020 - Dve digitalno najnaprednejši psihiatrični bolnišnici iz Oxforda in Londona izbrali OPENeP, rešitev za elektronsko predpisovanje in dajanje zdravil, ki so jo razvili v ljubljanskem podjetju Better.

Oxford Health NHS Foundation Trust in South London and Maudsley NHS Foundation Trust sta dve izmed najprestižnejših in digitalno najnaprednejših psihiatričnih klinik v Veliki Britaniji, t.i. GDE (global digital exampler). V okviru svoje strategije digitalizacije sta izbrali Bettrovo rešitev za predpisovanje in dajanje zdravil - OPENeP. Ta programska rešitev ima številne prednosti pred običajnim predpisovanjem zdravil: zmanjšuje možnost napak, saj sistem za podporo pri odločanju preverja možne interakcije med zdravili; izboljšuje sodelovanje med zdravstvenimi delavci, saj so vse informacije o stanju pacienta vedno in povsod na voljo vsem udeleženim v procesu zdravljenja bolnika - zdravniku, ki predpisuje zdravila, medicinski sestri, ki bolniku daje zdravilo, in kliničnemu farmacevtu, ki zdravilo pripravi. V času epidemije s COVID-19 pa ima elektronsko predpisovanje zdravil še eno pomembno prednost in sicer: zmanjšanje tveganja okužb, saj je uporaba papirja pri zdravljenju pacientov zaradi njegove visoke kužnosti tvegana.

South London and Maudsley NHS Foundation Trust (SLAM) je največja skupina psihiatričnih bolnišnic v Veliki Britaniji in velja za najstarejšo psihiatrično ustanovo na svetu, saj njeni začetki segajo v leto 1247. OPENeP je v SLAM-u že v implementaciji, bolnišnica v Oxfordu, ki zaposluje preko 6.000 sodelavcev, pa bo z implementacijo OPENeP začela v kratkem. Poleg rešitve za elektronsko predpisovanje in dajanje zdravil bodo v Oxfordu implementirali še dve Bettrovi rešitvi in sicer Better klinični portal in modul za alergije.

Matt Cox, direktor Bettrovega hčerinskega podjetja v Londonu poudarja: "Oxford je izjemno inovativna in v prihodnost usmerjena bolnišnica, zato smo ponosni, da smo njihov partner na poti digitalizacije."

Alison Corfield, vodja kliničnih sistemov v bolnšnici v Oxford-u pa pravi: "Veselimo se, da smo se podali na pot elektronskega predpisovanja in dajanja zdravil, saj menimo, da bo implementacija te rešitve koristila tako pacientom kot tudi osebju."

Klinično osebje v Oxfordu, ki je bilo močno vpeto v postopek izbire najboljše rešitve za eletronsko predpisovanje zdravil, je Bettrovo rešitev OPENeP ocenilo kot uporabniku prijazno, enostavno za uporabo in kot rešitev z učinkovitom sistemom opozoril, ki se nanašajo na posameznega pacienta.

_______________________________________________________________________

O podjetju Better

Better pomaga transformirati zdravstvo s svojo vodilno odprto podatkovno platformo in spremljajočimi digitalnimi rešitvami, ki zdravstvenim organizacijam omogočajo boljši nadzor nad podatki in delovnimi procesi, z namenom izboljšanja oskrbe pacientov.

Platforma Better omogoča shranjevanje zdravstvenih zapisov na ravni bolnišnic, regij ali držav. Je temelj za razvoj uporabnikom prijaznih digitalnih aplikacij, ki ustrezajo potrebam obremenjenega zdravstvenega osebja, kot so intuitivno orodje za elektronsko predpisovanje zdravil OPENeP, klinični portal za obravnavo pacientov Better portal in druge.

Na platformi Better je varno shranjenih že več kot 22 milijonov zdravstvenih zapisov pacientov oz. več kot 1.500 bolnišnic v 15 državah. Better si je v treh desetletjih tehnoloških inovacij pridobil zaupanje vodilnih zdravstvenih centrov, otroških in splošnih bolnišnic ter raziskovalnih in drugih zdravstvenih ustanov po vsem svetu, med drugim v Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, Italiji, na Nizozemskem in Finskem.

OPENeP

OPENeP je celovit elektronski sistem predpisovanja on dajanja zdravil, ki ga že uporabljajo v številnih bolnišnicah v Veliki Britaniji, med njimi v univerzitetnem kliničnem centru v Plymouthu, uporablja ga ena digitalno najbolj naprednih bolnišnic v Angliji, bolnišnica v Tauntonu v Somersetu, bolnišnice Wye Valley v Herefordu in Dartfordu ter najstarejša psihiatrična ustanova na svetu londonska bolnišnica South London in Maudsley. Z Univerzo Liverpool John Moores pa parnersko usposabljajo študente na področju elektronskega predpisovanje in dajanja zdravil. Z OPENeP je Better prisoten tudi v Švici, Avstraliji in na Novi Zelandiji. V Sloveniji so ga uvedli na Pediatrični kliniki v Ljubljani, na Onkološkem Inštitutu in v Enoti za intenzivno terapijo Infekcijske klinike v Ljubljani.