O-STA

Na dogodku openEHR tudi Tomaž Gornik

Pozdravljeni,

ker se zagotovo ne zgodi pogosto, da je gost pomembnih mednarodnih dogodkov o digitalizaciji v zdravstvu tudi direktor slovenskega razvojnega IT podjetja, smo prepričani, da je tokratni dogodek zagotovo lahko zanimiv tudi za vas, saj ga lahko spremljate tudi vi.

Zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na digitalnem dogodku, ki ga organizira neprofitna organizacija openEHR, s sedežem v Londonu, na katerem bo eden izmed gostov tudi podpredsednik openEHR in direktor ljubljanskega podjetja Better, Tomaž Gornik

v torek, 24.11.2020 od 8:00 do 16:30 ure.


Digitalizacija in prihodnost zdravstva sta zagotovo aktualni temi, saj se zdravstvene institucije soočajo s povečanimi potrebami po digitalnih rešitvah, ki bi jim omogočale boljšo oskrbo pacientov. Pandemija COVID-19 pa je še dodatno povečala to potrebo. V novih okoliščinah so tako zdravniške ekipe nenehno pod stresom ob prizadevanjih za pravočasno, natančno in varno odločanje. Izgubljanje dragocenega časa in tveganja slabih odločitev zaradi razdrobljenosti informacij in večih virov podatkov o pacientih, njihovih (različnih) boleznih, načinih zdravljenja, prejemanju različnih zdravil sodijo med ključne izzive zdravstvenega osebja. Pandemija novega koronavirusa je še dodatno jasno pokazala potrebo po spremembi modelov zdravstvene oskrbe.

Rešitve openEHR, ki temeljijo na odprtih podatkih in omogočajo vzpostavitev ekosistemov, v katere so vključeni številni ponudniki digitalnih rešitev in aplikacij, uspešno naslavljajo prav zgoraj omenjene potrebe.

Poleg Tomaža Gornika bodo izsledke, trende in dobre prakse s področja digitalizacije zdravstva predstavljali priznani govorci, med njimi tudi:

- dr. Robert Wachter, predsednik oddelka medicine na kalifornijski univerzi v San Franciscu ter avtor knjige "The Digital Doctor: Hope, Hype, and Harm at the Dawn of Medicine's Computer Age"

- Mike Jones, podpredsenik analitske hiše Gartner in direktor raziskav v zdravstvu;

- Aloha McBride, globalna vodja zdravstva pri Earnest&Young

Na digitalni dogodek je prijava brezplačna na povezavi: openEHR 2020 Digital Event

Celoten program si lahko ogledate na: https://www.digitalhealth.net/events/openehr-2020-digital-event/

Vljudno vabljeni,

Urša Manček