O-STA

Kyocera TASKalfa Pro 15000c je prejela prestižno nagrado EDP

Ljubljana, 21. 12. 2020 - Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je s ponosom sprejela prestižno nagrado združenja European Digital Press (EDP) za svojo najnovejšo napravo za produkcijski tisk TASKalfa Pro 15000c. Letošnje nagrade EDP 2020, ki jih združenje podeljuje že 14 let, so bile podeljene v spletni predstavitvi skupno 29 zmagovalcem.

Nagrade EDP so edina evropska tehnološka ocena v panogi. Predstavlja odprt natečaj za vse izdelke, ki so bili napovedani in v tekočem letu predstavljeni na trgu. Zmagovalce izbere strokovna komisija (tehnični odbor EDP), ki predlagane izdelke oceni glede na merila, kot so na primer inovativnost, kakovost, zmogljivost in stroški. Zaradi strogih meril ni dovoljeno javno glasovanje, saj so ocenjevalna merila tehnične narave in ne temeljijo na priljubljenosti. Na ta način EDP zagotavlja, da so prepoznani dosežki proizvajalcev pri razvoju novih tehnologij.

Kyocera je za svojo inkjet produkcijsko napravo TASKalfa Pro 15000c v kategoriji naprav s 500.000 izpisov A4 na mesec prejela nagrado Best Colour SRA3. Marcel Ebbenhorst, vodja produkcijskega tiska pri podjetju Kyocera Document Solutions Europe BV, je ob tem dejal: "To je izjemen dosežek za našo novo produkcijsko tiskarsko napravo, zlasti ker smo novi ponudnik v tej panogi in ker nam je priznanje podelila skupina strokovnjakov iz panoge založništva. Nagrada nam daje potrditev, da smo s to inkjet napravo na pravi poti tehnoloških inovacij."

29 ponosnih zmagovalcev

Letos je bilo skupno 29 zmagovalcev, prejemnikov nagrad EDP. Nagrajeni so bili izdelki v petih glavnih kategorijah: programska oprema/strojna oprema, tisk (veliki in široki formati ter komercialni), industrijske rešitve, zaključna dela in potrošni material.

"Za vse nas je bilo zelo zahtevno leto," je dejal podpredsednik EDP Peter Ollén, ki je v imenu predsednika EDP Klausa Petra Nicolaya na spletnem dogodku pozdravil zmagovalce. "Zaradi omejitev v zvezi s Covid-19, letos natečaja ni bilo enostavno izpeljati. Zahvaljujem se žiriji in njihovemu strokovnemu delu ter seveda vsem udeležencem, ki zaupajo našemu strokovnemu znanju."

Letošnji tehnični odbor so sestavljali: predsednik in glavni urednik Herman Hartman, SignPro Benelux, Mike Horsten, svetovalec pri TEXSMART.NL in Igor Terentjev, založnik Publish Russia - vsi pod vodstvom predsednika EDP Klausa-Petra Nicolaya, založnika in glavnega urednika revije Druckmarkt v Nemčiji in Švici.

Izdelke, ki se potegujejo za nagrade EDP ocenjujejo na več načinov. Pomembno je, da ni samo naprava ali programska oprema tista, ki je vredna pozornosti, temveč tudi vpliv izdelka na ljudi in uporabnike. Učinek, ki so ga pustile tehnološke inovacije na trgu, zaradi tehnologije same in nadaljne uporabe in integracije v izdelkih, je postal pomemben dejavnik nagrad 2020.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.