O-STA

Certifikat TÜV AUSTRIA za odlične higienske in varnostne standarde podeljen EUROPARKU Maribor

Dejvi Ružič, glavni direktor slovenske hčerinske družbe TÜV AUSTRIA SERVIS D.O.O. je podelil certifikat najvišjega higienskega standarda Simoni Mandl, center managerki EUROPARK Maribor. (foto_Robert Krumpak)

EUROPARK Maribor, največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije, prejemnik certifikata TÜV AUSTRIA za najvišje higienske standarde

Higiena in varnost sta v EUROPARKU Maribor že od nekdaj na prvem mestu. Ob pojavu novega koronavirusa so veljavne higienske standarde še dodatno poostrili. Ob upoštevanju vseh ukrepov in predpisov, ki veljajo ob globalni pandemiji COVIDA-19, so bili higienski standardi v Europarku Maribor certificirani po novih TÜV AUSTRIA higienskih standardih. Ukrepi se dosledno izvajajo na vseh prodajnih površinah, vključno s sanitarijami, prav tako pa tudi v prostorih uprave EUROPARKA. EUROPARK Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers, ki je vodilna družba na tržišču velikih nakupovalnih središč v Sloveniji in Avstriji.

EUROPARK Maribor: visoki higienski standardi

"Zelo smo veseli, da je EUROPARK kot prvo nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, prejelo certifikat za visoke higienske standarde s strani mednarodno priznane in vodilne nadzorne ter inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA. Že od začetka pandemije je bil naš glavni cilj obiskovalcem omogočiti popolnoma varen obisk našega nakupovalnega središča", je povedala ga. Simona Mandl, center managerka EUROPARKA Maribor.

Pozitiven zaključek TÜV AUSTRIA certifikacijskega postopka

Dvostopenjski proces ocenjevanja TÜV AUSTRIA je vključeval pregled dokumentacije upravljalnega sistema in naključno preverjanje nakupovalnih središč na licu mesta. Pri tem so ugotovili, da se dokumentirani higienski ukrepi dosledno upoštevajo tudi v praksi. "Pandemije in njenih razsežnosti se na žalost s certificiranjem ne da ustaviti. Kljub temu pa TÜV AUSTRIA za upravljanje higienskih standardov uživa veliko nacionalno in mednarodno podporo prav zaradi svoje neodvisnosti pri reševanju določenih postopkov in odpravljanju težav v težkih časih za gospodarstvo", razlaga Dejvi Ružič, direktor slovenskega hčerinskega podjetja TÜV AUSTRIA SERVIS D.O.O. in dodaja: "Celoviti higienski in varnostni ukrepi, ki so bili sprejeti v EUROPARKU Maribor in o katerih smo se lahko tudi sami prepričali na licu mesta, so odličen primer, kako lahko svojim obiskovalcem ponudimo najvišjo možno raven varnosti".

Odličen higienski koncept v EUROPARKU

Z dodatnim osebjem so v Europarku poskrbeli za še bolj dosledno in celovito izvajanje higienskih standardov. Dovajanje svežega zraka v samem nakupovalnem središču se je povečalo na 100 %. Vse stične točke, kot so armature, ročaji in ročaji tekočih stopnic, tipkovnice na bankomatih in tipke na dvigalih kot tudi stranišča, se čistijo in razkužujejo še pogosteje. V EUROPARKU obiskovalce preko različnih komunikacijskih kanalov redno obveščajo o zaščitnih ukrepih, kot so na primer ohranjanje primerne minimalne razdalje vsaj enega metra in pol, nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok. Obiskovalcem so povsod na voljo tudi razkuževalniki.

Higienskih ukrepov se dosledno držijo tudi v prostorih uprave EUROPARKA. Dodatno so v sredini meseca oktobra uvedli delo od doma v deljenih skupinah. Sestanke izvajajo prek spleta ali telefona, veliko administrativnega dela pa so digitalizirali. Za lažje sledenje stikom v nujnih primerih pa so uvedli vodenje seznamov kontaktov delavcev.

O TÜV AUSTRIA standardnih higienskih ukrepih

Posebej razvit upravljalni sistem za področje higiene TÜV AUSTRIA, ki se poglobljeno ukvarja s pandemijo virusa COVID-19, prispeva k zagotavljanju najvišjega standarda varnosti. Največja avstrijska družba za preverjanje, inšpekcijske preglede in certificiranje se opira na svoje dolgoletno strokovno znanje na področju higiene in sistemov vodenja. Na podlagi tega je razvila standard, ki sledi mednarodnim pogojem in normativom. Ta standard ponuja prav gospodarskim panogam, kjer je veliko stikov s strankami, možnost, da sestavijo lasten higienski koncept za preprečevanje virusnih okužb, ki ga preveri neodvisna institucija. Certificiranje dokazuje visoke higienske in varnostne standarde, ki se redno ocenjujejo in po potrebi tudi zaostrijo. Združba TÜV AUSTRIA se s svojo hčerinsko družbo TÜV AUSTRIA SERVIS D.O.O. nahaja tudi v Sloveniji.
Več informacij o samem podjetju najdete na: http://www.tuv-austria.si/home/