O-STA

Iz udobja domačega kavča na napeto popotovanje v času in prostoru

Ponedeljkovi večeri v januarju so na kanalu AMC rezervirani za dve kultni seriji. Vsak ponedeljek ob 22. uri se preselimo v okolje, kjer čas teče drugače - na sporedu je namreč druga sezone serije NOS4A2, v kateri se prepletajo tako sledi grozljivke kot nadnaravni elementi. Takoj zatem pa nas dogajanje četrte sezone večkrat nagrajene serije Fargo popelje v nek popolnoma drug čas, vse tja v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Iz tedna v teden napetost vse bolj narašča in komaj čakamo vsak naslednji del. Spodaj vam razkrivamo nekaj namigov, kaj vse si še lahko obetate v nadaljevanju obeh serij.

Nič ni tako strašno, da ne bi moglo biti še huje

Če smo se v prvi sezoni serije NOS4A2 navadili, da se napetost počasi stopnjuje, smo v drugi sezoni vrženi v precej hitrejše dogajanje. Ko smo morda že mislili, da smo že doživeli najbolj strašne trenutke serije, se lahko v kateremkoli trenutku zgodi nekaj veliko hujšega. Izkaže se, da ima pošastni Charlie Manx otroka. Si je sploh mogoče zamisliti še kaj bolj absurdnega? Oba glavna junaka sta osem let starejša, pa sta tudi modrejša? Se bosta borila do konca, bosta zdržala v vlogah, ki sta si jih sama želela? Na odgovore bomo morali še malo počakati in ostati pozorni na vsako malenkost. Do takrat pa nas bo spremljal ta neoprijemljivi občutek, da skrivnostni bar Parnassus, kjer mrgoli velikonočnih jajc, ni samo še en lokal, ki ga Charlie kdaj pa kdaj obišče ...

Fikcija ali resnica?

Ste bili prepričani, da so ustvarjalci serije Fargo do zdaj že izčrpali svoj repertoar "odbitih" idej? V četrti sezoni se boste prepričali, da še zdaleč ni tako. To je zagotovo najbolj posebna sezona te kultne serije do zdaj. Dogajanje je dobesedno postavljeno na glavo - preselimo se nazaj v času, pa še v drugo mesto, natančneje v Kansas City. Za nameček pa si je producent serije Noah Hawley zamislil kar 25 različnih karakterjev! Na srečo so njihova imena tako nenavadna, da si jih morda do konca sezone uspemo zapomniti vsaj polovico ... Vsaki sezoni se pridruži vsaj en velikan filmske industrije in tudi ta sezona v tem pogledu prav nič ne zaostaja za drugimi. Tokrat v glavni vlogi spremljamo igralca, ki slovi kot rojen "komik", Chrisa Rocka. Razlog, da se tudi v gangsterski zgodbi odlično znajde, najbrž tiči v tem, da je v Fargu resnica zelo relativen pojem - pogosto se zdi, da je veliko manj resnična kot najbolj nenavadna fantazija.

Ne zamudite novih nadaljevanj obeh serij vsak ponedeljek zvečer na kanalu AMC!