O-STA

AMC-jeva SERIJA FEAR THE WALKING DEAD SE Z DRUGO POLOVICO 6. SEZONE VRAČA 12. APRILA

Foto: Arhiv AMC
Foto: Arhiv AMC
Foto: Arhiv AMC

Zasedbi so se pridružili KEITH CARRADINE, JOHN GLOVER in NICK STAHL, eno epizodo pa bo režirala tudi AISHA TYLER

LJUBLJANA, 28. januar 2021 - AMC je naznanil, da s svetovno premiero na male zaslone prihaja druga polovica šeste sezone serije Fear the Walking Dead. V Sloveniji si jo bomo lahko ogledali istočasno kot v ZDA, in sicer 12. aprila ob 3. uri zjutraj. Ponovitev sledi še isti dan ob 22. uri.

V nadaljevanju šeste sezone se ekipi pridružujejo trije novi liki: John Glover (The Good Wife, Smallville, Scrooged), Nick Stahl (Carnivale, Terminator 3: Rise of the Machines, Sin City) in Keith Carradine (Madam Secretary, Fargo, Deadwood). Kot režiserka je v tej drugi polovici sezone sodelovala tudi Aisha Tyler (CSI, Roswell NM, Axis), in sicer je režirala epizodo 613.

Medtem ko Morgan (Lennie James) postaja vse odločnejši v svoji nameri, da osvobodi ostale člane skupine, si Virginia (Colby Minifie) obupano želi najti svojo sestro in obvarovati naselja pred silami, ki delujejo znotraj in zunaj obzidja. V nadaljevanju šeste sezone bo jasno, kako je življenje pod Virginijinim jarmom vplivalo na vsakega posameznika v skupini, ki je bila nekoč kot prava družina. Sklepala se bodo nova zavezništva, nekatere vezi se bodo prekinile, nekatera zvesta prijateljstva pa za vedno spremenila. Šele ko se bodo vsi junaki primorani odločiti, na čigavi strani so, bodo odkrili pomen reka: "Konec je (pravzaprav) začetek."

V seriji Fear the Walking Dead igrajo Lennie James, Alycia Debnam-Carey, Maggie Grace, Colman Domingo, Danay Garcia, Garret Dillahunt, Austin Amelio, Mo Collins, Alexa Nisenson, Karen David, Colby Hollman, Zoe Colletti, Jenna Elfman in Rubén Blades. Izvršni producent serije je Scott M. Gimple. Glavni scenaristi serije so Andrew Chambliss, Ian Goldberg, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero in David Alpert. Serijo producira AMC Studios.

###

AMC
AMC je dom nekaterih najbolj priljubljenih in priznanih televizijskih programov. Kanal, ki je bil ustanovljen iz ljubezni do velikega ustvarjanja in neverjetnih zgodb, ponuja odmevne filme in vrhunske izvirne serije. Ustvaril je nekaj izjemnih dramskih serij, ki so bile med najbolj nagrajenimi v zadnjem desetletju - med njimi sta seriji "Mad Men" in "Breaking Bad". AMC je dobitnik kar 45ih "prime time" nagrad Emmy, zbral pa je že več kot 290 nominacij za nagrado Emmy. AMC je bilo prvo kabelsko omrežje, ki je leta 2008 prejelo nagrado Emmy za izjemno dramsko serijo "Mad Men". AMCjeve izvirne serije trenutno so z Zlatim globusom nagrajena "Better Call Saul" ter serije "Fear the Walking Dead", "NOS4A2" in "The Terror".

O AMC Network International

AMC Networks International (AMCNI) je globalna skupina podjetja AMC Networks, ki priznane in zabavne vsebine zagotavlja v več kot 140 državah in območjih. AMCNI sestavljata globalni blagovni znamki SundanceTV in AMC ter priljubljeni, lokalno priznani programi iz različnih žanrov. Za več informacij obiščite www.amcnetworksinternational.com