O-STA

Grozljivke, po katerih vaš spanec zagotovo ne bo miren

Foto: AMC
Foto: AMC
Foto: AMC
Foto: AMC

V februarju bodo na kanalu AMC na svoj račun prišli vsi ljubitelji grozljivk. Že danes ponoči se začne prvi teden "noči groze". V teh dneh se bo zvrstilo kar nekaj srhljivih grozljivk, v zadnjem tednu februarja pa prihaja poslastica: vsak večer si boste lahko ogledali eno od nadaljevanj kultne Žage (The Saw). Ste pripravljeni na pravo akcijo?

Od krvoločnih krokodilov, do ubijalske kobre, pošastnih rib in smrtonosnih piranj

Prva februarska noč na kanalu AMC prinaša tretji del v seriji zloglasnih filmov Lake Placid. Vračajo se gigantski krokodili, ki požrejo vsakega človeka, ki jim pride na pot. Od ponedeljka do četrtka bodo na sporedu kar štirje filmi iz te serije, tako da previdno - krokodili bodo povsod okoli vas. V petek sledi grozljivko King Cobra, v kateri poskuša znanstvenik Dr. Burns iz kačjega strupa ustvariti poseben proizvod za pomiritev, ki bi služilo kot sredstvo za sprostitev, ko imajo ljudje nasilne vzgibe. Stvari pa se ne odvijejo po načrtih, saj umetno ustvarjena gigantska kobra pobegne iz njegovega laboratorija ... Če si ne predstavljate ničesar hujšega od tega, si samo poskusite zamisliti, kako bi bilo, če bi se prišli zabavat v nov vodni park v mestu, pa bi se tam kar na lepem pojavile piranje. Kako to izgleda, si boste lahko ogledali soboto zvečer ob grozljivki Piranha. Kaj pa se zgodi, ko se v močvirju znajdejo genetsko spremenjene ribe? Odgovor na to vprašanje boste dobili v nedeljo, ko bo pozno zvečer na sporedu film Frankenfish.

Ko te grozljivka pretrese tudi po nešteto ogledih

Zadnji teden februarja se bo na kanalu AMC odvil filmski maraton kultnih grozljivk Žaga. Od ponedeljka, 22. februarja, pa do nedelje, 28. februarja, boste lahko spremljali kar sedem nadaljevanj iz franšize. V prvih treh delih sledimo serijskemu morilcu Johnu Kramarju, ki svojim žrtvam pripravlja psihološke in fizične teste. Kdor preživi, si zasluži živeti, ostali pa postanejo njegove žrtve. Čeprav je Kramar v tretjem delu umorjen, njegova zapuščina živi naprej. V ostalih nadaljevanjih tako spremljamo njegove oboževalce in posnemovalce, kako se trudijo, da bi skozi svoja okrutna dejanja "počastili" svojega idola. V teh filmih se vedno znova vračamo v retrospektivo, torej v čas, ko je bil Kramer še živ. Tako gledalci dobimo priložnost, da osebnost tega ljudomrzneža spoznamo še bolj v globine.

Vas je že kaj strah? Ne zamudite dveh filmskih maratonov, prežetih z grozo in terorjem na kanalu AMC.