O-STA

Očala lahko postanejo vaš najljubši modni dodatek!

V Optiki Morela v mariborskem Europarku lahko poiščete popolna očala zase! (foto_Bojan Mihalič)
Izkušeni strokovnjaki v Optiki Morela vam bodo pomagali tako pri očesni diagnostiki kot pri izbiri očal. (foto_Bojan Mihalič)

Izbira primernih očal je lahko pravi izziv. Imate občutek, da vam nobena očala ne pristojijo, tako kot bi si želeli, ali da vi preprosto niste tip osebe za očala in bi bilo bolje, da si omislite leče? Brez skrbi, očala so lahko čudovit modni dodatek, ki se poda prav vsakomur. Spodaj smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako izbrati prava očala zase. To so očala, s katerimi se boste v svoji koži počutili odlično!

Izberite okvirje, ki se najbolj prilegajo vaši obliki obraza

Prvi korak k izbiri pravih očal je zagotovo ta, da se posvetite obliki svojega obraza. Najprej izmerite širino čela in širino ličnic, nato pa še dolžino čeljusti ter višino obraza. S pomočjo teh mer boste lahko razbrali, kakšno obliko obraza imate. Če vaš obraz sodi v kategorijo "ovalen", vam pristojijo najrazličnejši okvirji. Še namig: če želite ohraniti ravnovesje ovalne oblike, izberite okvirje, ki so širši od najširšega dela vašega obraza. V primeru, da imate bolj okrogel obraz, so najprimernejša izbira oglati okvirji, saj bo z njimi vaš obraz videti daljši. Tistim, s kvadratno obliko obraza, najbolj pristojijo okrogli, večkotni ali aviator okvirji. Prav nič ne bo narobe, če se odločite tudi za okvirje brez roba. Popolna izbira za ljudi s srčasto obliko obraza pa bodo okvirji z mačjo obliko, pristajajo pa jim tudi okrogli in aviator okvirji.

Kako najti popolna očala?

Seveda pa je pri izbiri očal pomembnih še nekaj drugih dejavnikov, kot so ten kože, barva oči in barva las. Poleg oblike lahko k estetskemu videzu namreč veliko prispevata tudi barva okvirjev in material, iz katerega so okvirji izdelani. Če ste še vedno v precepu, katera očala so prava za vas, vam lahko z nasveti priskočijo na pomoč izkušeni strokovnjaki v Optiki Morela v mariborskem Europarku. Tam vam bodo pomagali tako pri očesni diagnostiki kot pri vseh ostalih korakih do izbire popolnih očal za vas. Če pa ste odločeni, da se želite za vedno znebiti dioptrije, vam bodo z veseljem svetovali tudi glede možnosti laserske odprave dioptrije.

Poiščite popolna očala zase in naj iz vaših oči zasije prava samozavest!