O-STA

Jutri naročanje toplih obrokov za torek

Velenje, 4. februar 2021 - V petek, 5. februarja, bomo na telefonski številki 03 8961 619 zbirali naročila za dostavo toplih obrokov v torek, 9. februarja. V ponedeljek, 8. februarja, zaradi prazničnega dne dostave toplih obrokov ne bo.

V Mestni občini Velenje zagotavljamo brezplačno dostavo brezplačnega toplega obroka na dom, in sicer za starostnike, gibalno ovirane, osebe v karanteni, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci pomagali, in tiste, ki si zaradi socialne stiske ne morejo skuhati ali privoščiti toplega obroka. Storitev velja za občane Mestne občine Velenje na območju občine.

V drugem valu epidemije so člani skupine prostovoljcev Udarnik Mladinskega centra Velenje z dostavo toplih obrokov pričeli 3. novembra. Do vključno 29. januarja so razdelili kar 3.021 toplih obrokov, 47 prostovoljcev pa je opravilo 1.767 ur prostovoljskega dela. Opravili so tudi 51 dostav nakupov hrane in zdravil za starejše ter gibalno ovirane osebe. Poleg tega so izvedli 19 družabništev s starostniki na daljavo ter organizirali 56 srečanj učne pomoči za otroke na daljavo.

Na pomoč priskočijo tudi raznim organizacijam, ustanovam, društvom, posameznikom pri izvajanju podpore na humanitarnem področju. Pripravljajo pa tudi nove akcije, ki jih bodo lahko izvajali ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusne bolezni.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje