O-STA

V Europarku od danes na ogled razstava Srčne zgodbe malih borcev z redkimi boleznimi

V Europarku od danes na ogled razstava Srčne zgodbe malih borcev z redkimi boleznimi. (foto_Bojan Mihalič)
Razstavo je pripravilo Društvo Viljem Julijan v sodelovanju z nekaterimi najbolj priznanimi slovenskimi fotografi. (foto_Bojan Mihalič)
V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije vedno z veseljem podprejo navdihujoče projekte. (foto_Bojan Mihalič)

Empatija, srčnost in solidarnost so ene izmed temeljnih človeških vrednot. To so vrednote, ki nas povezujejo in s katerimi gradimo lepši jutri za vse. Širjenje teh vrednot je eno izmed glavnih poslanstev Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Ob Svetovnem dnevu redkih bolezni, ki ga obeležujemo 28. februarja, so v Društvu pripravili navdihujočo razstavo z naslovom Srčne zgodbe malih borcev. Razstava bo na ogled v Europarku Maribor vse od 25. februarja pa do 8. marca.

Navdihujoč projekt z izjemnim sporočilom

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije bodo od danes pa vse do 8. marca gostili razstavo, ki jo je pripravilo Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. "V Europarku vedno radi podpremo navdihujoče projekte. Z veseljem širimo pozitivna sporočila in srčne zgodbe. Zgodbe o srčnih malih borcih so nam lahko vsem v navdih. To so zgodbe o neizmerni ljubezni, pogumu in neusahljivi življenjski energiji. Veseli smo, da lahko podpremo ta izjemen projekt Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Ta fotografska razstava je dokaz, da tudi v najtežjih življenjskih preizkušnjah lahko ohranimo dobro voljo in pozitivno naravnanost. Verjamem, da bodo ob ogledu razstave to navdihujoče sporočilo začutili tudi naši obiskovalci", je ob pričetku razstave povedala center managerka Europarka, Simona Mandl.

Razstava, ki ogreje srca

Društvo Viljem Julijan sta ustanovila glasbenik Gregor Bezenšek in njegova žena Nina Bezenšek, starša pogumnega malega borca Viljema Julijana, ki se je tudi sam boril z izjemno redko in neozdravljivo boleznijo. Poslanstvo Društva je ozaveščanje širše javnosti o otrocih z redkimi boleznimi, podpora in pomoč malim junakom in njihovim družinam ter širjenje sporočila ljubezni in neprecenljive vrednosti človeškega življenja. V Društvu so zelo aktivni in pripravljajo številne projekte, s katerimi širijo glas o malih borcih. Eden od pomembnejših projektov je tudi fotografska razstava "Srčne zgodbe malih borcev", ki so jo pripravili v sodelovanju z nekaterimi najbolj priznanimi slovenski fotografi, kot so Arne Hodalič, Tom Jeseničnik, Dragan Zlatanović in Katja Bidovec. Iz osebnih zgodb malih borcev je tako nastala razstava z izjemnim sporočilom, ki seže naravnost do srca. Po besedah Nejca Jelena, predsednika Društva, je odziv javnosti na njihove aktivnosti in na razstavo zelo pozitiven. Glas malih borcev vse bolj odmeva v družbi, z razstavo pa bodo v Društvu med ljudi ponesli tudi njihove pogumne nasmehe in sporočilo o ljubezni ter medsebojnem spoštovanju.