O-STA

Privoščite si spomladansko razvajanje z zeleno glino

FOTO: arhiv Terme Sveti Martin
FOTO: arhiv Terme Sveti Martin
FOTO: arhiv Terme Sveti Martin

Narava se počasi prebuja in nežni sončni žarki nas že prijetno razvajajo. Dnevi so vse daljši, v našem telesu se po dolgi zimi ponovno povečuje tvorba serotonina oz. hormona sreče. To pomeni, da se tudi v nas počasi "prebuja pomlad". Te spremembe pa lahko hitro privedejo tudi do spomladanske utrujenosti. Spomladi se nam namreč pospeši tudi presnova, zato telo porabi več energije. Da bi se izognili utrujenosti in se polni energije podali v pomlad, je pomembno, da v svoj vsakdan vnesemo čim več zdravih navad. Veliko nasvetov, kako poskrbeti za nežno razvajanje in razstrupljanje svojega telesa, imajo tudi v Termah Sveti Martin.

Za življenjsko ravnovesje

V Termah Sveti Martin na vsakem koraku sledijo načelu zdrav duh v zdravem telesu. Na prvo mesto postavljajo zdravje in dobro počutje svojih gostov, zato so razvili celovit koncept, ki združuje in nadgrajuje vse vidike človekovega bivanja. V enem najbolj priljubljenih healthness resortov v širši regiji možnosti za razvajanje telesa in duha zlepa ne zmanjka. V objemu neokrnjene narave je priložnosti za rekreacijo nešteto, termalni vrelci pa so vir ene najbolj zdravilnih termomineralnih vod v Evropi.

Narava, vrelec zdravja

V medžimurskih termah prisegajo na harmonično sobivanje človeka in narave. Narava je neusahljivi vir zdravja in navdiha. Zakaj ne bi iz sestavin, ki jih uporabljate pri kuhanju, ustvarili tudi maske za obraz in tako v hipu prišli do vrhunske negovalne kozmetike? V Termah Sveti Martin radi pustijo domišljiji prosto pot in se poigrajo z zanimivimi kulinaričnimi idejami, ki pogosto prerastejo tudi v edinstvene rešitve za nego kožo in obraza. V to kategorijo zagotovo sodi tudi zelena glina, ki spada v skupino superživil, saj po naravni poti obnavlja telo in ga očisti toksinov. Zeleno glino lahko dodate v smoothie ali pa jo uporabite kot glavno sestavino za obrazno masko. Prepustite se njenim blagodejnim učinkom in si privoščite popoln spomladanski tretma!