O-STA

Mednarodni dan gozdov: "Obnova in nega gozda: pot do zdravja in dobrega počutja"

Spoštovani,

ob Mednarodnem dnevu gozdov 2021, ki letos poteka na temo "Obnova in nega gozda: pot do zdravja in dobrega počutja", na pobudo Združenih narodov pa ga obeležujemo 21. marca, vam predstavljamo aktivnosti ter vsebine, ki smo jih ob tem prazniku gozdov pripravile slovenske gozdarske institucije.

Vabljeni k obisku uradne spletne strani Mednarodnega dneva gozdov 2021, ki vsebuje:

ter druge vsebine (spletna stran se bo še dopolnjevala).

Primere aktivnosti obnove in nege gozda boste lahko spremljali na osrednjem srečanju ob Mednarodnem dnevu gozdov 2021, ki bo potekalo v nedeljo, 21. 3. 2021 ob 10. uri, ob Pomniku miru v Cerju, (Občina Miren-Kostanjevica). Na demonstracijski akciji in srečanju z novinarji na temo obnove in nege gozda (nega posajenih sadik, dopolnilno sajenje dreves, ...) na območju obnove gozda po gozdnem požaru bodo prisotni predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavoda za gozdove Slovenije, družbe Slovenski državni gozdovi d.o.o., Gozdarskega inštituta Slovenije, župan Občine Miren-Kostanjevica in drugi.

Vabljeni tudi na predstavitveno srečanje ob Mednarodnem dnevu gozdov na Oglarski domačiji Medved v Dolah pri Litiji, ki bo potekalo v petek, 19. 3. 2021 ob 10. uri. Tam vas bodo nagovorili strokovnjaki s področja gozdarstva, razvoja podeželja in lokalnih skupnosti. Dogodek bo mogoče spremljati tudi preko spletnega prenosa.

Na navedenih prireditvah vas vljudno prosimo za dosledno spoštovanje ukrepov ter smernic in navodil NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Prosimo tudi, da svojo udeležbo na dogodkih potrdite najkasneje do petka, 19. 3. 2021 (kontakt: Boris Rantaša, ZGS, boris.rantasa@zgs.si, 051 631 523).

Vljudno vabljeni!