O-STA

Velikonočno dogajanje v mestnem jedru Celja

Celje, 22. marec 2021 - Celje bo v prihodnjih dneh zaživelo v velikonočnem vzdušju. Med 27. marcem in 3. aprilom bo mestno središče krasila velikonočna dekoracija, na velikonočni tržnici se bo predstavilo okrog 30 razstavljavcev, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje pa za 3. aprila pripravlja nagradno igro "Iskanje velikonočnega jajčka".

Na velikonočni tržnici, ki bo postavljena na Stanetovi in Lilekovi ulici, bo svojo ponudbo predstavljalo okrog 30 razstavljavcev iz celotne Slovenije, največ jih prihaja iz Celja in širše okolice. Ponujali bodo raznolike izdelke, poudarek bo na velikonočni ponudbi in vsebinah. Velikonočna tržnica bo vse dni odprta med 11. in 17. uro.

Nagradna igra "Iskanje velikonočnega jajčka" bo potekala v soboto, 3. aprila, udeleženci pa se bodo potegovali za lepe nagrade v obliki mestnih bonov "Dobimo se v mestu" v vrednosti 30 evrov. Za sodelovanje v nagradni igri je obvezna prijava, saj je na voljo 15 nagrad. Prijave so možne v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 17, preko elektronske pošte ali telefona. Nagradna igra bo potekala v času odprtja TIC-a med 10. in 13. uro.

Mestno jedro Celja bo, kot je značilno ob večjih dogodkih v knežjem mestu, krasila velikonočna dekoracija. Tradicionalno skulpturo velikega, velikonočnega jajčka je tudi letos izdelala Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in bo umeščena v Gubčevi ulici. Sedem zajčjih družin bo krasilo mestne ulice in poskrbelo za praznično vzdušje.

Drevesa v mestnem jedru bodo okrašena s ptičjimi hišicami, ki so jih poslikali otroci iz celjskih osnovnih šol in vrtcev. Na pobudo o sodelovanju Zavoda Celeia Celje se je odzvalo 10 šol in vrtcev, ki so okrasili in pobarvali hišice, izdelali pa so tudi drugo velikonočno dekoracijo, ki bo postavljena po mestu in izložbah mestnih ponudnikov. Na pobudo so se odzvale osnovne šole Lava, Waldorfska, Frana Roša, Frana Kranjca, I. osnovna šola, III. osnovna šola ter Hudinja in vrtci Anice Černejeve, Danielov Levček Celje in Vrtec vesela hiša.

V nekdanji stavbi Naše knjige bodo izložbe okrašene z velikonočno in pomladno vsebino, pročelje stavbe pa z velikonočnim, cvetličnim jajcem. Vso velikonočno dekoracijo so izdelali zaposleni na Zavodu Celeia Celje.

Zavod Celeia Celje vse obiskovalce velikonočne tržnice in udeležence nagradne igre poziva, da se držijo navodil in priporočil Vlade Republike Slovenije ter NIJZ-ja za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.