O-STA

Častni meščani so posadili drevesa - trajen spomin na prvenstvo

Župan Mestne občine Celje je skupaj s častnimi meščani posadil štiri drevesa značilna za države, katerih reprezentance igrajo v Celju. Jutri se začne Evropsko prvenstvo v nogometu U-21.

Celje je ponosni gostitelj treh tekem, ki bodo potekale 24., 27. in 30. marca, in sicer Češka - Italija, Slovenija - Češka, Španija - Češka.

Večkrat poudarimo, in v tudi trdno to verjamemo, da je je Celje najbolj športno mesto v Sloveniji. Celje pa ima mnogo označb in mednje nedvomno spada tudi zeleno mesto. Obdani smo z gozdovi in drugimi naravnimi površinami, z vso vestnostjo skrbimo za mestna drevesa. Z zasaditvijo dreves, značilnih za zgoraj omenjene države smo na lep način obeležili prvenstvo in celjski ponos ob tem.

Zasadili smo lipo (Slovenija), lipovec (Češka), hrast (Italija) in mandljevec (Španija). Drevesa so posadili častni meščani Jože Geršak, Lilijana Praprotnik Zupančič, Rudi Čajavec, msgr. dr. Stanislav Lipovšek, Ivo Grobelnik, Janko Hartman in mag. Franc Pangerl. Posaditi drevo je nekaj globoko simbolnega. Ta štiri drevesa bodo mnogo let spominjala na velik športni dogodek, dajala senco, vzbujala spoštovanje, lepšala okolje in prispevala k čistejšemu zraku. Označena so s skupnim obeležjem.

V četrtek, 25. marca, bomo na travniku pod Golovcem posadili še šestnajst sadnih dreves, tokrat z učenci celjskih osnovnih šol in predstavnikoma Celjskega mladinskega centra.