O-STA

Velenjčani na kolena spravili Celjane, v soboto v lov na prvo polfinalno zmago v pokalu EHF

Foto: arhiv RK Gorenje Velenje
Foto: arhiv RK Gorenje Velenje

Velenje slavi svoje rokometne junake. Rokometaši rokometnega kluba Gorenje Velenje so včeraj dosegli veliko zmago proti aktualnim slovenskim prvakom Celju Pivovarna Laško. Velenjčani so ponovno pustili srce na igrišču in dokazali, da so dobro pripravljeni na novo pomembno evropsko preizkušnjo. V soboto jih namreč v Atenah čaka prva polfinalna tekma pokala EHF. Velenjski rokometaši si želijo tudi v Evropi nadaljevati zmagovalni niz in izboljšati največji uspeh v zgodovini kluba, kar je drugo mesto v pokalu EHF iz sezone 2008/2009. Za finalno vstopnico morajo najprej preskočiti polfinalno oviro, aktualne grške prvake AEK Athens HC. Ugoden rezultat na prvi tekmi bi bil lepa popotnica pred povratno tekmo teden dni kasneje v Rdeči dvorani v Velenju.

Z velikimi koraki proti evropskemu vrhu

Velenjski rokometaši v letošnji sezoni dokazujejo, da lahko z mladostno zagnanostjo in pravim pristopom premagajo tudi bolj izkušene nasprotnike. Čeprav velenjska ekipa v povprečju šteje komaj 21 let, je letos nanizala že veliko lepih uspehov. Včeraj so z odliko opravili generalko pred sobotnim polfinalom pokala EHF, saj so po dobrih sedmih letih vzeli skalp favoriziranim Celjanom. Velenjčani si želijo, da bi tudi v soboto proti grškemu klubu AEK Athens HC prikazali igro, ki jih krasi že celo sezono, in si pred povratno tekmo na domačih tleh priigrali ugodno izhodišče. Tako bi že naredili prvi korak proti finalu tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Trener Zoran Jovičić verjame v svoje varovance, se pa zaveda, da bo tekma z aktualnimi grškimi prvaki verjetno najtrši oreh v letošnji sezoni.

Gorenje Velenje, ponos Šaleške doline

Zmaga proti večnim rivalom Celjanom močno odmeva po Šaleški dolini. Rokometni klub Gorenje Velenje je ponos širše regije, ljubezen do kluba in do rumeno-črnega dresa pa se prenaša iz generacije v generacijo. V zadnjih treh desetletjih so se v velenjskem klubu pod generalnim sponzorstvom domačega podjetja Gorenje veselili številnih uspehov. V svojih vitrinah imajo tri naslove državnih prvakov, v sezoni 2018-2019 pa so postali tudi zmagovalci Slovenskega pokala. Njihov največji uspeh v Evropi doslej je drugo mesto v pokalu EHF. V Velenju so odločeni, da letos vsaj ponovijo ta rezultat, njihove želje pa segajo še višje. Morda je napočil čas, da rokometni klub Gorenje Velenje mesto Velenje z zlatimi črkami zapiše v evropsko rokometno zgodovino. Napetost je na vrhuncu, bodo v Velenju v soboto slavili novo veliko zmago svojih ljubljencev?

Video:

https://we.tl/t-m3eww7D2sa