O-STA

Vesela novica iz Kobilarne Lipica: V sončnih pomladnih dneh lahko spoznate naša prva žrebeta

Po žrebitvi prvih letošnjih žrebet, vranega žrebčka Maestosa Samire XXXVIII in rjave žrebičke Canissa XLII, se v Kobilarni Lipici te dni veselimo toplih sončnih majskih dni in priložnosti, da obiskovalce iz vse Slovenije povabimo na obisk Lipice.

Kobilarna Lipica je za obisk znova odprta vsako soboto in nedeljo med 9. uro in 17. uro in od torka do petka med 10. uro in 16. uro. Obiskovalce vabi, naj se v prijetnem, sproščenem vzdušju sprehodijo do najstarejšega in najlepšega hleva Velbance, si ogledajo lipicance, doživijo zgodovinsko jedro kobilarne in izvedo vse o njenih zanimivostih.

Ob sobotah in nedeljah so na voljo vodeni ogledi kobilarne, ob 13. uri tudi doživetje stika s konjem. Od torka do petka najbolj pritegnejo samostojni sprehodi po lipiškem posestvu z več kot 300 hektari zelenih površin.

V toplih pomladnih dneh se lahko obiskovalci s kočijo popeljejo po slikovitih drevoredih in se sprehodijo do hlevov na Borjači, kjer je dom prvih 12 letošnjih žrebet - šestih žrebčkov in šestih žrebičk. V sončnih popoldnevih jih lahko spoznajo na dvorišču hlevov na Borjači, kmalu pa si jih bodo lahko ogledali tudi na prostranih zelenih pašnikih Lipice. Do junija bo v lipiški čredi prišlo na svet 25 žrebet.

Ponosni in elegantni lipicanski žrebci se bodo v soboto, 8. maja, ob 11. uri, v prireditveni jahalnici predstavili na uradnem treningu, v nedeljo, 9. maja, ob 15. uri, pa bo priložnost za ogled predstave Lipiške šole klasičnega jahanja.

Po doživetju kobilarne z več kot 440 letno tradicijo in pomladno sprostitvijo bosta s priložnostjo za klepet ob kavi, sladici in prigrizku vabila terasa Muzeja kulinarike in kiosk Žrebiček pri otroškem igrišču. Ljubitelje golfa bo pritegnila igra golfa nedaleč od novega hotela Maestoso, ki že kaže svojo novo privlačno podobo, s katero sledi značilnostim Krasa, lipiške tradicije in najsodobnejšim svetovnim trendom. Z unikatnim interjerjem bo novi hotel Maestoso gostom že v poletnih mesecih nudil priložnost za sproščen oddih v stiku z naravo, jih bo popeljal v svet konj in konjeništva ter jih pritegnil k doživljanju Krasa.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset: "Veseli smo, da je spet mogoče obiskati Lipico, z veseljem vam bomo predstavili kobilarno, njeno izjemno zgodbo in ponosne, elegantne lipicance, saj zelena krajina Lipice že navdušuje s pomladnimi panoramami. Takoj ko bo mogoče, bomo v Lipici odprli tudi prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov, začeli ustvarjati novo poglavje v uspešni zgodbi trajnostnega in zelenega turizma v Lipici."

Obiska Kobilarne Lipica se prav posebej razveselijo otroci, zato sta v družinsko vstopnico za obisk kobilarne vključeni tudi doživetji igre disc golfa in mini golfa.

Obisk Kobilarne Lipica poteka v skladu z navodili NIJZ. Število vstopnic za ogled uradnega treninga in predstave šole klasičnega jahanja je omejeno.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-BHEtBtKCD4

Foto: Jošt Gantar/VisitKras, Gabriele Boiselle/Edition Boiselle, Studio Enota/Kobilarna Lipica