O-STA

Pomladni paviljon 2021 na Kongresnem trgu v Ljubljani

Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Akademijo za glasbo Univerze v Ljubljani oživlja paviljon na Kongresnem trgu

Mesec maj bo v Ljubljani zacvetel tudi ob zvokih različnih glasbenih skupin študentov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Žal vse preveč osamljeni paviljon na Kongresnem trgu v Ljubljani bo 3 zaporedne petke in sobote ob lepem vremenu v poznih popoldanskih urah (ob 17.00) zazvenel v različnih glasbenih stilih od klasične glasbe do jazza, na instrumentih in z vokalom. Koncerti so namenjeni mimoidočim, da za trenutek postanejo in zadihajo v kulturnem utripu odprtega prostora, tako manjkajočem v času epidemije. Seveda z upoštevanjem vseh predpisanih in svetovanih ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19. Koncerti bodo seveda le v primeru lepega vremena.

Prvi koncert bo v petek, 14. maja, nastopil pa bo Duo dva - baritonist Marko Erzar in kitarist Tilen Lancner. V soboto, 15. maja pa bodo nastopili Trio Sonoramente (Arijan Mačak - saksofon, Jelena Pejić - violina in Ivan Kukurić - klavinova) in duo Rebeka Pregelj - sopran ter Tilen Lancner - kitara.

Podroben program nastopajočih lahko najdete na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana in Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Dodatne informacije o dogodkih:

Ksenja Šoštarič Ferkulj (MOL, Oddelek za kulturo)

M: ksenja.ferkulj@ljubljana.si

Peter Štrbenk (Akademija za glasbo UL)

M: peter.strbenk@ag.uni-lj.si

Peter Štrbenk

Odnosi z javnostmi

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani