O-STA

Koncertni cikel TUTTI Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

NAŠA PESEM - koncert Dekliškega pevskega zbora Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

26.5.2021 ob 19.30 - Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine

Vstop prost - ob upoštevanju ukrepov, omejitev in navodil NIJZ

Letošnji koncertni program Dekliškega pevskega zbora Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani je nastal kot posledica dejstva, da je zaradi epidemije Covid 19 odpadlo tekmovanje Naša pesem v Mariboru, ki se ga je zbor nameraval udeležiti. Okostje programa tako sestavljajo skladbe tekmovalnega programa: Handl Gallusova Pueri concinite, Holstova Ave Maria, Večer Nane Forte in krstna izvedba Romihove priredbe slovenske ljudske skladbe Ena ptička priletela. Ostale skladbe je izbrala generacija deklet, ki se letos "poslavlja" od zbora in pomenijo "zlati izbor" skladb, ki so jih v minulih letih prepevanja v zboru najbolj nagovorile. Seveda pa ne gre brez obveznega dirigentovega dodatka v obliki ostalih Handl Gallusovih motetov, med katerimi so tudi takšni, ki redko ugledajo luči naših odrov.

Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani je sad bolonjske prenove študijskih programov in je nastal v študijskem letu 2009/2010. Zbor se je prvič predstavil na koncertu ob simpoziju Akademije za glasbo, Univerze v Ljubljani, v počastitev stoletnice rojstva skladatelja Radovana Gobca. V zboru sodelujejo študentke oddelkov za glasbeno pedagogiko, sakralno glasbo in dirigiranje.
Kot demonstracijski zbor sodeluje na seminarjih za zborovodje, se predstavlja na abonmajskih koncertih in simpozijih Akademije za glasbo ter na različnih koncertih doma in v tujini. Zbor je namenjen tudi praktičnemu delu študentov in študentk omenjenih smeri ter spoznavanju in izvajanju kvalitetne zborovske literature iz zgodovine domače in svetovne zborovske glasbe.

Več o koncertu: https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/koncertni-abonma/nasa-pesem-1

Peter Štrbenk

odnosi z javnostmi

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani