O-STA

Podjetje Prudential Financial in njegovi uslužbenci bodo skupaj namenili 5 milijonov dolarjev za pomoč žrtvam orkana Katrina

NEWARK, N.J. - (BUSINESS WIRE) 8. september 2005 - Podjetje Prudential Financial, Inc. (NYSE:PRU) je danes objavilo, da bo skupaj s svojimi uslužbenci prispevalo več kot 5 milijonov dolarjev za pomoč prizadetim območjem ob obali Mehiškega zaliva. Podjetje je ob tem sporočilo še, da je obsežna reševalna akcija sprožena po katastrofalnem hurikanu Katrina brez primere v ameriški zgodovini ter da predstavlja izziv, s katerim se ameriška podjetja morajo spopasti.

"Prudential globoko obžaluje smrtne žrtve in uničenje, ki ga je povzročila Katrina. Naraščajoče število mrtvih in vedno večji obseg opustošenja so ganili vse v podjetju - od zaposlenih do lastnikov in direktorjev. Zato smo se skupaj odločili, da poskušamo z izrednimi ukrepi olajšati trpljenje prebivalcev ob zalivu. Danes obljubljamo, da bo Prudential z neposredno donacijo za financiranje reševanja namenil 3 milijone dolarjev. V skladu z našo tradicijo bo človekoljubna fundacija podjetja "The Prudential Fundation" podvojila znesek, ki so ga v sklad za pomoč pri nesrečah Pru CARES Disaster Relief Fund nakazali uslužbenci podjetja," je povedal vodja finančnega oddelka in direktor podjetja Arthur F. Ryan.

Prudential Fundation se je odpovedala svojemu letnemu znesku za darila v višini 5.000 dolarjev na zaposlenega in je denar namesto tega namenila skladu Pru CARES. Tako podjetje predvideva, da bo zbralo dodatna 2 milijona dolarjev, kar bo skupni prispevek povišalo na 5 milijonov.

Prudential Financial, Inc. Bob DeFillippo, 973-802-4149

Sredstva bo Prudential namenilo za podporo lokalnim človekoljubnim organizacijam, ki žrtvam orkana pomagajo z iskanjem nastanitve, izobraževanjem za poklic in ostalimi storitvami, ki bi prizadetim omogočile znova zaživeti normalno življenje. Sredstva bodo prav tako namenjena za pomoč vojakom 256. brigade louisijanske nacionalne garde z imenom "Louisianski tigri", ki so trenutno nastanjeni v Iraku pod poveljstvom 69. pehotnega polka iz New Yorka. Morda bodo nekateri od vojakov 256. brigade po vrnitvi domov ugotovili, da so skupaj s svojimi družinami postali žrtve Katrine.

Ryan je dejal da so tudi uslužbenci podružnic podjetja širom ZDA začeli z zbiranjem vode, oblačil in ostalih nujnih potrebščin za prebivalce prizadetega območja. "Slišal sem o veliko nesebičnih dejanjih uslužbencev Prudentiala. To me navdaja s ponosom, da delam s takimi ljudmi," je še dodal.

Poleg denarne pomoči je Prudential v nedeljo 4. septembra plačal tudi celostranske, nekomercialne oglase v časopisih v New Jerseyu in New Yorku. V oglasih je ljudi spodbujal, k pomoči z donacijo prispevkov za reševanje.

Prudential je prav tako sprejel vrsto ukrepov s katerimi želi pomagati svojim strankam, ki so bile žrtve hurikana. Tako je tistim, ki potrebujejo gotovino, omogočil hiter dvig sredstev iz obstoječe police za življenjsko zavarovanje, podaljšal je roke za vplačilo zavarovalniških premij in ponudil zamenjave za izgubljene ali poškodovane police življenjskega zavarovanja. Za odgovore na konkretna vprašanja o življenjskem zavarovanju ali ostalih proizvodih lahko stranke pokličejo:

- Služba za stranke s sklenjenimi policami življenjskega zavarovanja (800) 778-2255;

- Anuitetni center na (888) 778-2888 ali (800) 752-6342 za pogodbe sklenjene preko American Skandia;

- Zavarovalne storitve skupine (888) 512-0873 za delodajalce in/ali zaposlene, kjer lahko dobijo odgovore na vsa vprašanja.

Fundacija Prudential, ustanovljena leta 1977, je neprofitna organizacija v sklopu podjetja Prudential Financial, Inc, ki se ukvarja z dodeljevanjem štipendij. Fundacija spada v sklop Oddelka za skupnostne vire podjetja (Prudential's Community Resources Department), ki se ukvarja s štirimi področji: Fundacija želi s pomočjo strateškega štipendiranja omogočiti samozadostnost otrokom in staršem; program za družbene investicije izvaja in upravlja z družbeno koristnimi investicijami; lokalne pobude koordinirajo prostovoljno delo zaposlenih in podpirajo stike s skupnostjo; ter sektor za raznovrstnost poslovanja, ki omogoča razvoj trga za storitve podjetja Prudential.

Finančna skupina Prudential po podatkih na dan 30. junija 2005 upravlja s 511 milijardami dolarjev premoženja. Skupina posluje s posamezniki in podjetji po celotnem svetu in vključuje eno največjih zavarovalniških podjetij v ZDA, Zavarovalniško družbo Prudential Amerika. Podjetja v skupini nudijo raznovrstno paleto izdelkov in storitev, vključno z življenjskim zavarovanjem, vzajemnimi skladi, anuitetami, pokojninskimi in upokojenskimi storitvami in upravljanjem, posredovanje pri trgovanju z delnicami, bančne in skrbniške storitve, posredovanje pri trgovanju s franšizami in spremembami lokacij. Za dodatne informacije obiščite www.prudential.com.

Bob DeFillippo,

973-802-4149