O-STA

Biogen Idec objavil spremembo uprave

CAMBRIDGE, Mass. & SAN DIEGO - (BUSINESS WIRE), 8. september 2005 - Podjetje Biogen Idec (NASDAQ: BIIB) je danes objavilo, da bo Dr. Michael Gilman, član uprave na področju raziskav, podjetje zapustil z 8. novembrom 2005. Njegove dolžnosti bosta začasno prevzela dr. Alphonse Galdes, član nadzornega odbora, zadolžen za področje odkrivanja zdravil ter dr. Rainer Fuchs, član nadzornega odbora, zadolžen za raziskave na področju informatike in poslovanja. Oddelek za raziskave bo za svoje delovanje še naprej odgovoren predsedniku uprave, dr. William H. Rastetterju.

Dr. Gilman je bil na svojem položaju zaposlen od julija 2004, pred tem pa je bil od oktobra 2001 do novembra 2003 zaposlen na položaju člana uprave za raziskave.

"Mikeu se zahvaljujemo za vse, kar je na svojem položaju dosegel za podjetje Biogen Idec. Pod njegovim vodstvom je podjetje še bolj utrdilo svoje znanstvene temelje in zato mu želimo vse najboljše v njegovih prihodnjih odločitvah," je dejal dr. Rastetter.

O podjetju Biogen Idec

Biogen Idec je eden od inovatorjev na področju onkološke, nevrološke in imunološke oskrbe. Kot eno vodilnih svetovnih podjetij na področjih razvoja, izdelave in trženja novih terapij Biogen Idec znanstvene raziskave pretvarja v praktično uporabne zdravstvene storitve. Glede označevanja proizvodov, sporočila za javnost in dodatnih informacij o podjetju obiščite

www.biogenidec.com.

Media: Jose Juves,

617-914-6524

Associate Director,

Public Affairs or Investors: Elizabeth Woo,

617-679-2812

Vice President,

Investor Relations