O-STA

Vzpostavitev evropskega regijskega logističnega vozlišča

[Ljubljana, 9. junij 2021] Družba Huawei je sprejela pomembno strateško poslovno odločitev in bo v Sloveniji vzpostavila osrednje regijsko logistično vozlišče za okoli 19 trgov Centralne in Jugo-vzhodne Evrope. S tem bo občutneje povečala pretok lastnega blaga čez Luko Koper, v bližini Letališča Jožeta Pučnika pa bodo za te namene zgrajene nove skladiščne kapacitete. Namen te odločitve je dodatna optimizacija transportnih poti svojih izdelkov namenjenih na okoli 19 trgov jugovzhodne Evrope. Multiplikativna vrednost te odločitve znaša več deset milijonov evrov ter nova delovna mesta.

Beata Bogadi, regijska direktorica Huawei za carinsko skladnost v Evropi: "Huawei se kot globalno podjetje zelo osredotoča na optimizacijo skladnih logističnih operacij za nudenje najboljših storitev našim strankam. Dejstvo, da se je Huawei odločil za to strateško poslovno odločitev o vzpostavitvi evropskega tranzitnega skladišča v Sloveniji, ki bo pokrivalo okoli 19 trgov, znova dokazuje, kako privlačna je Slovenija v logističnem smislu. Huawei prepoznava strateški položaj koprskega pristanišča, usposobljeno osebje in storitve v Sloveniji. Slovenijo uvrščamo na naš seznam strateških logističnih vozlišč."

Družba Huawei že danes skozi koprsko pristanišče prepelje približno 185 tisoč kubičnih metrov tovora iz Kitajske do Madžarske in naprej na evropske trge. Z odločitvijo o vzpostavitvi lastnega logističnega vozlišča v Sloveniji namerava Huawei skrajšati dobavne roke dostave blaga kupcem iz EU.

Povečanje skladiščnih kapacitet, ki jih družba vzpostavlja v bližini Brnika, bo potekalo v dveh korakih. Najprej bo izvedena razširitev na 4000 m2, v drugem koraku pa na 6000 kvadratnih metrov skupnih skladiščnih kapacitet. Strateška poslovna odločitev družbe Huawei bo tako preusmerila transportne tokove njihovega blaga skozi pristanišče v Kopru in brniško letališče za 13 EU držav in 6 držav izven EU. Vrednost te naložbene odločitve je okoli 9 milijonov evrov letno s potencialom za nadaljnjo rast.

Histro Zhang, direktor Huawei Slovenia: "Huaweijeva dolgoročna zavezanost slovenskemu trgu je še dodatno okrepljena s strateško poslovno odločitvijo o vzpostavitvi regijskega logističnega vozlišča za srednjo in jugovzhodno Evropo. Odločitve, da je bila Slovenija izbrana za regijsko logistično središče, smo v slovenski podružnici Huawei še posebej veseli, saj to pomeni tudi približno 40 novih delovnih mest v Sloveniji, s katerimi posredno in neposredno dosegamo že več kot 160 zaposlenih. Ta odločitev kaže tudi priznanje Sloveniji kot strateški lokaciji in trgu za Huawei, ter ob tem dodatno krepi pozicijo Slovenije na strateškem zemljevidu več kot 170 trgov, kjer je Huawei prisoten."

- KONEC -

O podjetju Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Z vgrajenimi rešitvami na štirih ključnih področjih - telekomunikacijska omrežja, informacijska tehnologija, pametne naprave in storitve v oblaku - želimo vsem ljudem, tako doma kot tudi v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. Huaweijev celoten portfelj izdelkov, rešitev in storitev je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti. Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 197.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987 in je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei www.huawei.com ali nam sledite na družbenih omrežjih:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Serbia & Hungary Public Affairs and Communications Department (CEE&Nordic European Region)