O-STA

Družinski dan v Lipici - ko se otroci veselijo stika z lipicanci in poletje obarva zeleno

Spoštovani novinarji, cenjeni uredniki,

iz Kobilarne Lipica vam pošiljamo sporočilo za javnost s povezavo do fotogalerije.

Lep pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E: pr@lipica.org | W: www.lipica.org

DRUŽINSKI DAN V LIPICI - KO SE OTROCI VESELIJO STIKA Z LIPICANCI IN POLETJE OBARVA ZELENO

S prelepim poletnim prizorom lipicanskih kobil in žrebet na pašnikih se bo v petek, 25. junija, ob 9. uri v svežini jutra začelo dogajanje Družinskega dne v zelenem objemu posestva Lipica. V Kobilarni Lipica bomo dogajanje na praznični dan prav posebej namenili družinam z otroki in jih povabili, naj sproščen začetek počitniških dni preživijo v svežini narave, med lipicanci.

Do igrivih temnih žrebet, črede lipicanskih kobil na pašnikih in najlepšega ter najstarejšega hleva Velbance, pa tudi do drugih zanimivosti zgodovinskega jedra Lipice bodo obiskovalce popeljali samostojni sprehodi po lipiškem posestvu in vodeni ogledi kobilarne.

K prijetnemu družinskemu druženju bodo vabile vožnje s kočijo in voden stik z lipicancem. Med doživetji, ki bodo najbolj pritegnila, pa bo zagotovo predstava Lipiške šole klasičnega konjeništva ob 15. uri v prireditveni jahalnici.

Otrokom bo prav posebej namenjena delavnica s poniji, praznični dan pa bo tudi priložnost za odkrivanje Pikinega čarobnega sveta v vili Čira čara, otroške ustvarjalnice, otroško predstavo Popotovanje na otok zakladov in zabavo z velikanskimi milnimi mehurčki.

Vsi, ki želijo dan izkoristiti za aktivnosti v naravi, se bodo lahko podali na nordijsko hojo po lipiških drevoredih in joga delavnico za vso družino. Prav vse bo zagotovo pritegnila sladka in poletna kulinarična ponudba na terasi Muzeja kulinarike in pri otroškem igrišču, v večernih urah pa se bo dogajanje Družinskega dne v zelenem objemu posestva Lipica nadaljevalo na grajskih vrtovih med zvočnim popotovanjem z gongi.


Kobilarna Lipica vabi s pestrim programom doživetij vse poletne dni. Za več informacij o dogajanju in doživetjih na zelenem posestvu Lipice lahko izveste na novem spletnem mestu Kobilarne Lipica >>
Med spoznavanjem lipicancev in sproščujočim sprehodom do najlepših skritih kotičkov lipiškega posestva naj vas vodi nova mobilna aplikacija Lipica Journey, ki jo brezplačno naložite pri vstopni točki kobilarne.