O-STA

Europark Maribor, častni pokrovitelj 2. medgeneracijskega festivala bezga - Maribor 2021

Europark d.o.o.
Šmartinska cesta 152 g
1000 Ljubljana
Sporočilo za medije
"Za takojšnjo objavo"
Maribor, 12. julij 2021

Europark Maribor je postal častni pokrovitelj 2. MEDGENERACIJSKEGA FESTIVALA BEZGA - MARIBOR 2021, ki ga je tudi letos organiziralo Hortikulturno društvo Maribor. V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije, kjer so zavezani načelom trajnostnega razvoja in zelenega poslovanja, že vsa leta podpirajo raznovrstne okoljske in trajnostno naravnane projekte, ki prispevajo k večji kvaliteti življenja lokalnih prebivalcev. Tudi 2. MEDGENERACIJSKI FESTIVAL BEZGA - MARIBOR 2021, v okviru katerega so prostovoljci Hortikulturnega društva nabirali bezgove cvetove, iz katerih so potem skupine stanovalcev pripravile bezgov sirup, je namenjen ozaveščanju širše javnosti o pomenu varovanja narave in ohranitve okolja, obenem pa so organizatorji želeli spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje. Pod častnim pokroviteljstvom Europarka so v ta namen povezali MO Maribor, Hortikulturno društvo Maribor, Zvezo Slovenska unija pacientov, Dom pod Gorco, Dom starejših občanov Tezno, Dom Danice Vogrinec in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

V Europarku Maribor podpirajo lokalno in trajnostno

V več kot 20 letih obstoja so v mariborskem Europarku podprli številne lokalne projekte in dogodke, ki pripomorejo k bolj kakovostnemu bivanju v štajerski prestolnici in širši regiji. "Tesno sodelovanje z lokalnim okoljem je za nas ključnega pomena, zato vedno z veseljem podpremo vse pozitivne lokalne projekte. Veseli smo, da se v našem okolju daje vse več poudarka trajnostnemu razvoju, ki zagotovo vodi v lepo prihodnost za vse. Tudi sami smo v zadnjem letu naredili kar nekaj velikih korakov na tem področju. Lani smo v celoti finančno podprli projekt Mestne občine Maribor, s katerim smo dobili urejeno pešpot ob protihrupnem zidu železniške proge na Taboru in posebno razstavo Maribor skozi čas. Letos marca smo odprli deset novih električnih polnilnic za avtomobile, kar je največ na enem mestu v Mariboru. Poleg tega že vrsto let vsako sredo pripravljamo tudi Eko tržnico, na kateri lokalni pridelovalci ponujajo svoje domače izdelke. Ponosni smo, da smo zdaj postali še častni pokrovitelji 2. MEDGENERACIJSKEGA FESTIVALA BEZGA - MARIBOR 2021, ki ima veliko dodano vrednost za lokalno okolje in gospodarstvo, saj spodbuja prebivalce k skrbi za okolje, obenem pa krepi medgeneracijsko sodelovanje, " ob tem dodaja Simona Mandl, center managerka Europarka.

Europark Maribor - upravlja SES Spar European Shopping Centers

Nakupovalno središče Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Trenutno podjetje upravlja 30 nakupovalnih središč v srednji, južni in vzhodni Evropi s skupno površino več kot 820.000 kvadratnih metrov. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah odprta ves čas, vendar je moralo veliko najemnikov v času t. i. "zaprtja države" svoje prodajalne zapreti za tedne ali celo mesece. Ažurna komunikacija in inovativni ter tehnično dovršeni ukrepi skupine SES - Spar European Shopping Centers v povezavi s pandemijo COVID-19 so kljub temu omogočili varno poslovanje nakupovalnih središč v prilagojeni obliki. Leta 2020 so najemniki na lokacijah SES - Spar European Shopping Centers ustvarili 2,45 milijarde evrov bruto prodaje. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, nadzora gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi zunanjim lastnikom nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

Nakupovalno središče Europark Maribor je prejelo naslednje mednarodne nagrade:

V letih 2009, 2010, 2015 in 2016 je bilo z različnimi marketinškimi kampanjami med finalisti za mednarodno nagrado Solal Marketing Award, ki jo podeljuje Mednarodno združenje nakupovalnih središč za najučinkovitejše marketing kampanje v Evropi in Južni Afriki. Leta 2020 pa je prejelo certifikat TüV Süd za odlične higienske ter varnostne standarde.

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga
Tel.: 02 320 82 22
e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR
Lučka Žnidarčič, odnosi z javnostmi
Tel.: +386 51 325 597
e-pošta: lucka.znidarcic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Claudia Streitwieser-Schinagl, vodja odnosov z javnostmi
SES Spar European Shopping Centers
Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg
Tel.: 0043 662 4471 7110 // 0043 664 2650 450
e-pošta: presse@ses-european.com