O-STA

Izjava: 10. obletnica Mladinskega sveta Ravne

Na včerajšnji dan, 22. avgusta, je minilo natanko 10 let od ustanovitve Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Gre za mladinsko organizacijo, ki si z različnimi akcijami prizadeva za izboljšanje položaja mladih v lokalni skupnosti. Mladinski svet je v teh letih poskrbel, da so mladi na Ravnah dobili domovinsko pravico v lokalnih aktih, poskrbel pa je tudi za pripravo prve strategije za mlade. Projektne aktivnosti organizacije segajo na vsa področja mladinskih politik. Mladinski svet daje velik poudarek programu Za zdravje mladih, znotraj tega pa izvajanju športnih programov. Na tem področju sta prepoznavna dogodka Miklavžev tek po CIK-CAKU ter kolesarski Skok na Strojno. Organizacija je postala v slovenskem prostoru prepoznavna zlasti po vsebinah projekta Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Projekt se prav na jutrišnji dan, ko bo na Koroškem zasajena prva simbolična lopata, po 2.599 dneh izteka.

O vseh naših aktivnostih v teh desetih letih, pripravlja Mladinski svet Ravne zbornik, katerega bomo predstavili 9. septembra v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika. Praznovanje 10. obletnice pa bomo sklenili z izvedbo slavnostnega koncerta, ki bo 11. septembra v Večnamenski dvorani v Kotljah. O obeh dogodkih, bomo javnost podrobneje še informirali.

Ob tej priložnosti se želimo javno zahvaliti vsem sedanjim in nekdanjim članicam in članom mladinskega sveta ter jim voščiti ob našem jubileju!

Aljaž Verhovnik, l. r.

predsednik MSR