O-STA

S 4PDIH do osnovnega znanja o umetni inteligenci

Slovensko digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani, je slovenski partner iniciative "Elements of AI", ki ima namen približati ljudem področje umetne inteligence, da bi v čim večji meri znali izkoristiti njene prednosti. Gre za brezplačni spletni tečaj "Uvod v umetno inteligenco", ki sta ga razvila podjetje Reaktor in Univerza v Helsinkih. Zdaj pa je na voljo tudi v slovenščini.

Umetno inteligenco želijo približati ljudem

Tečaj je primeren za vse, ki želijo izvedeti več o umetni inteligenci, o tem, kaj z njo je (in česa ni) mogoče storiti, ter o njenem vplivu na naše življenje. Zanj ni potrebno posebno znanje matematike ali programiranja. Tečaj zajema teorijo in praktične naloge, opravljate pa ga lahko v svojem tempu.

Na tečaju boste našli odgovore, kako bi lahko umetna inteligenca vplivala na naše življenje in delo, naučili se boste, kaj umetna inteligenca dejansko pomeni in kako se ustvari, ter dobili vpogled v to, kako se bo umetna inteligenca razvijala in vplivala na nas v prihodnjih letih.

V tečaj se je vpisalo že več kot 700 000 ljudi, med njimi pa je približno 40 % žensk, kar je več kot dvakrat več od siceršnjega povprečja pri računalniških tečajih.

Na tečaj se lahko vpišete na povezavi: https://www.elementsofai.si/