O-STA

Zastal vam bo dih: V Europarku boste lahko srečali največjo žival na Zemlji in belega morskega psa

FOTO 2: Na razstavi boste "srečali" različne velikane oceanov, med drugim tudi kita glavača. (foto_Bojan Mihalič)
FOTO 3: Gre za eno največjih zbirk v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. (foto_Bojan Mihalič)
FOTO 4: S pomočjo virtualne resničnosti boste začutili utrip podvodnega sveta. (foto_Bojan Mihalič)
FOTO 1: V Europarku Maribor bo vse od danes pa do 20. septembra na ogled posebna razstava Orjaki oceanov. (grafika_AV studio)

Ste navdušeni nad naravo? Želite uživati v neznanem svetu, polnem neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij?

Sedaj imate izvrstno priložnost, da to uresničite. V Europarku Maribor in Cityparku Ljubljana si lahko v septembru in v začetku oktobra ogledate veličastno razstavo Orjaki oceanov. V Europarku Maribor bo razstava na ogled od ponedeljka, 6. septembra, do ponedeljka, 20. septembra, v Cityparku pa od petka, 24. septembra, do sobote, 9. oktobra.

Na razstavi boste "spoznali" številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov. Gre za eno največjih zbirk v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v "modri svet" z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov. Poslušali boste lahko glasove in zvoke številnih podvodnih bitij.

Od blizu boste lahko med drugim "srečali": modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanja s podvodnimi bitji.