O-STA

Kobilarno Lipica sta obiskala dr. Stacie in Richard J. Stephenson: Lipicanci so navdušili ameriškega multimilijonarja in njegovo soprogo

Lepota lipicancev in izjemna dediščina Kobilarne Lipica sta na obisk Lipice pred kratkim pritegnila ameriška multimilijonarja Richarda J. Stephensona in njegovo soprogo dr. Stacie Stephenson. Ugledna gosta, ki svojo dejavnost na področju filantropije osredotočata na področje zdravljena in raziskav rakavih obolenj, sta se stika s prelepimi belimi konji neizmerno razveselila, saj sta tudi sama ljubitelja konj.

"Lipicanci so čudoviti in obisk Lipice je prekrasna izkušanja," sta dr. Stacie in Richard J. Stephenson povedala ob obisku Lipice, ki sta ga začela z ogledom lipicanskih žrebcev v najstarejšem hlevu Velbanci in nadaljevala z vožnjo s kočijo po najlepših drevoredih lipiškega posestva.

Z rejo konj kot tudi s konjeništvom in vožnjo vpreg imata veliko izkušenj, saj sta lastnika Tudor Oak Farm v Illinoisu, kjer se posvečata reji konj pasme haflinger. Obenem sta v prijateljskih odnosih z lastniki prve kobilarne, ki je v Združenih državah Amerike začela z vzrejo lipicancev po drugi svetovni vojni, to je Temple Farms iz Illinoisa.

Richard J. Stephenson se je sprva posvečal investicijskemu bančništvu, po smrti v družini leta 1988 pa se je posvetil raziskavam in zdravljenju rakavih obolenj ter ustanovil niz specializiranih medicinskih centrov Cancer Treatment Centers of America, za tem pa še dobrodelno organizacijo Gateway for Cancer Research.

Dr. Stacie J. Stephenson je vodja funkcionalne medicine v Cancer Treatment Centers of America in podpredsednica dobrodelne organizacije Gateway for Cancer research, ki se na področju funkcionale medicine osredotoča na integrativno in regenerativno zdravljenje ter holistične pristope, ki poudarjajo pomen življenjskega sloga, prehrane, okolja in tudi prepričanj posameznika za njegovo zdravje, obenem je avtorica knjige Vibrant: A Groundbreaking Program to Get Energized, Own Your Health, and Glow.

Ob obisku Lipice sta dr. Stacie Stephenson in Richard J. Stephenson izmenjala mnenja o konjereji s pomočnikom direktorja, vodjo konjereje in konjeništva v Kobilarni Lipica, mag. Janezom Rusom. Obiski tovrstnih pomembnih gostov so nadvse pomembni za krepitev pomena, ugleda in prepoznavnosti Kobilarne Lipica v uglednih poslovnih krogih, obenem pa odpirajo pot novim poslovnim povezavam.

Foto galerija >>

Foto: Sibil Slejko