O-STA

Podari petko za dober namen - tek trojk ob Ribniku Vrbje

Podari petko za dober namen - tek trojk ob Ribniku Vrbje, v petek, 15. 10. 2021

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Atletsko tekaško društvo Savinjčan in Mladinski center Žalec vse ljubitelje teka vabijo na tek trojk ob Ribniku Vrbje z dobrim namenom.

Od 16.30 dalje bodo potekali teki najmlajših, od cici teka v spremstvu staršev ter maskot Hmeljka in Ponirka, ki ne bo tekmovalnega značaja, pa vse do tekmovalnih šolskih tekov od 400 m do 1.600 m.

Ob 17.30 bo štart teka trojk, 3 x 1.672 m. Potekal bo v dveh starostnih kategorijah, seštevek let članov ekipe do 120 let in nad 120 let pa bo merilo za kategorijo. Poleg teh dveh, se bodo tekmovalci pomerili še v treh podkategorijah: ženska, moška in mešana trojka (en udeleženec nasprotnega spola).

Vsak član trojke preteče progo dolgo 1.672 m, predaja se opravi na startno-ciljnem prostoru s petko.

Po končanem teku bodo razglašena prva tri mesta v vseh kategorijah in absolutni zmagovalec. Posebno nagrado prejme ekipa, ki doseže najbližji rezultat povprečnemu rezultatu vseh trojk.

Poskrbljeno bo tudi za praktične nagrade, ki jih prejmejo:

- ekipa z doseženim rezultatom, ki je najbližji povprečnemu rezultatu vseh trojk,

- najbolj simpatična enotno oblečena ekipa, ki jo bo izbrala tričlanska komisija,

- izžrebane ekipe med vsemi prijavljenimi ekipami.

Prijavnina:

Vsi teki so brezplačni, pri teku trojk pa je zaželen prostovoljni prispevek v višini 5,00 € na udeleženca oz. 15,00 € na ekipo.

Sredstva bodo namenjeni mladi občanki, ki se je pri 18. letih srečala z boleznijo, ki jo je čez noč priklenila na voziček. Z zbranimi sredstvi bomo Jerneji omogočili nadaljnje zdravljenje.

Vabljeni, da prispevate s poslanim SMS-jem na številko 1919 s ključno besedo SOLIDAREN5 ali z nakazilom na ŠKOFIJSKA KARITAS CELJE, MUZEJSKI TRG 8, CELJE, TRR NOVA KMB: SI56 0400 1004 6530 307, SKLIC SI00 29358 NAMEN: ZA JERNEJO

Predprijave in prijave:predprijave samo za teke trojk na info@zkst-zalec.si najkasneje do srede, 13. 10. 2021 do 12. ure. Pijava ekipe mora vsebovati: ime ekipe, ime in priimek članov ekipe ter starost posameznih članov ekipe. Ekipe, ki bodo v predprijavi sporočile ime ekipe, bodo imele ime natisnjeno na startni številki.

Prijaviti se bo možno tudi na dan prireditve od 15. do 16.15 pri Ponirkovem centru pri Ribniku Vrbje.

Več na spletni strani ZKŠT