O-STA

Nadomestna naprava Synology naslednji delovni dan

Ljubljana, 25. 10. 2021 - Proizvajalec omrežne opreme Synology svojim uporabnikom ponuja več rešitev, ki so namenjene zagotavljanju visoke dosegljivosti sistemov. Poleg redundance kritičnih delov strežniškega sistema, sedaj, v sodelovanju s švicarskim partnerjem Technogroup, ponuja 2 storitvi, ki omogočata zamenjavo okvarjene strojne opreme najkasneje naslednji delovni dan.

Replace Pack

Synology je že pred časom ponujal storitev dodatnega jamstva SRS (Synology Replacement Service). Sedaj jo je nadomestila nova, ki se imenuje Replace Pack Synology NBD (Naslednji Delovni Dan). Je plačljiva storitev (SLA 5/13), ki dopolnjuje osnovno garancijo in je na voljo za sisteme NAS Synology. Zajema celotno Synology napravo - tudi razširitvene enote in spominske module, ne vključuje pa diskov. Trajanje storitve je vedno 60 mesecev.

Ko stranka vloži zahtevek, ki je zajet v garanciji, bo nadomestni izdelek dostavljen naslednji delovni dan. Pred pošiljanjem nadomestne opreme se Technogroup prepriča, da napaka ni programske narave. Več informacij o storitvi dobite na B2B portalu podjetja Xenon forte d.o.o..

Support Pack

Storitev Support Pack pa je bolj podobna zavarovanju. Poleg Synologyjeve opreme z njo lahko zavarujete tudi ostalo strežniško strojno opremo. Paket ponuja nadomestno strojno opremo v skladu z dogovorjenimi odzivnimi časi, cena je odvisna od nakupne vrednosti opreme, ki jo želimo vključiti v paket in od nivoja storitev, ki jih potrebujemo in sklenemo z dogovorom (SLA).

Poglejmo primer tipičnega sistema:


Postavka

Količina

Naziv

Vrsta naprave

Cena na enoto*

Skupaj*

1

1

RS3614XS

Strežnik NAS

€ 2,500.00

€ 2,500.00

2

1

RX1214

Razširitvena enota

€ 1,200.00

€ 1,200.00

3

24

WD SE 3.5" SATA-III 3TB 24X7

Diski

€ 200.00

€ 4,800.00

4

1

Intel X540-T2: 10GBPS

Mrežna kartica

€ 550.00

€ 550.00

*Cene so simbolne.Skupna nakupna vrednost strojne opreme:


9,050.00


Support pack je na voljo za strojno opremo vrednosti med 500 in 65.000€ in so razvrščeni v razrede. V našem primeru, bi kupec naročil paket podpore v vrednosti do 10.000 €.


Vsak paket prihaja v vsaj 6 različicah, odvisen je pa od vaših želja. Poleg vrednosti je na voljo tudi izbira glede na dostavo, nadomestno opremo lahko dobite po pošti, ali vam jo pa prinese IT strokovnjak, ki vam jo bo po dogovoru tudi priključil. Različni so tudi odzivni časi, na voljo so tri različice SLA: 5/13 NBD, 5/13 s 4 urnim odzivnim časom in 7/24 s 4 urnim odzivnim časom.


Možnosti zavarovanja strojne opreme je res veliko. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 01 5484 800 ali pošljite e-pošto na naslov prodaja@xenon-forte.si.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.