O-STA

Podeljena priznanja najlepše urejenim v občini Žalec

Nagrajenci izbora Najlepši kraj, hiša in kmetija za leto 2021, avtor fotografije je Darko Naraglav.

Projekt "Najlepši kraj, hiša in kmetija " vsako leto izvaja ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z Zvezo turističnih društev Občine Žalec ter Občino Žalec. Prvič je bil izveden leta 2002 s ciljem izboljšati kakovost življenja občank in občanov Občine Žalec in turistov, obiskovalcev, prispevati k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, poskrbeti za večjo turistično privlačnost naših krajev, za učinkovitejšo promocijo Občine Žalec in posledično Slovenije in turizma ter prispevati k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi.

Tudi letos je v izboru sodelovalo lepo število sodelujočih, kar dokazuje, da se vedno bolj zavedamo, da se z lepo urejenim in zdravim okoljem, zvišuje tudi kakovost življenja.

Štiri članska ocenjevalna komisija, ki jo vodi Štefanija Kos Zidar, se na oglede odpravi dvakrat; v mesecu juniju in avgustu in vsakič je postavljena pred težko nalogo.

Letos so bila podeljena priznanja v naslednjih kategorijah:

I. Kraj

1. mesto: Podvin,

2. mesto: Spodnji Podkraj, od 11 a do 13 e,

3. mesto: Športno igrišče Levec.

II. Hiša:

1. mesto: Martina in Janez Vozelj, Pernovo,

2. mesto: Danica Jančič Gojzdnik in Boris Gojzdnik, Griže,

3. mesto: Zvonka Ferjan, Levec.

III. Šola in vrtec

Priznanje za urejenost prejme:

· II. Osnovna šola Žalec.

IV. Poslovni objekt:

1. mesto: Zottel d. o. o., Žalec,

2. mesto: objekt Društva upokojencev Griže - Zabukovica, Griže.

V. Obnovljeni objekt kulturne dediščine:

Priznanje za obnovljen objekt kulturne dediščine prejme Feliks Lešnik za kapelo v Libojah.

Komisija v kategoriji kmetija letos ni podelila priznanj.

Posebno pohvalo izven kategorije pa prejme Alojz Novšak in stanovalci več stanovanjskega objekta na Čopovi ulici 5, Žalec.

Zaključna prireditev je letos potekala v nekoliko okrnjeni izvedbi in z doslednim upoštevanjem PCT pogoja in vseh ostalih priporočil.

Priznanja sta podeljevala Janko Kos, župan občine Žalec in Štefanija Kos Zidar, predsednica ocenjevalne komisije. Poleg njiju, je kratek nagovor občinstvu namenil tudi Danilo Basle, predsednik Zveze turističnih društev občine Žalec.

S prijetnimi glasbenimi vložki so večer popestril člani ansambla Unikat, program pa je povezoval Franci Podbrežnik. Atraktivne posnetke nagrajencev je posnel Samo Sadnik, Savinjska televizija, opise je brala Saška Pukl, sceno je ustvaril Aleksander Korber.