O-STA

Dobra kemija in lepo vreme sta dobra popotnica za kvalifikacije za svetovno prvenstvo v košarki

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se trenutno mudi na Slovenski Obali, kjer se pripravlja na uvodni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.

Sonce je pregnalo meglo in poskrbelo za dobro voljo v ekipi košarkarjev, ki se že veselijo tekem s Hrvaško in Švedsko, ki se bosta odvili 25. in 28. novembra. Kot je pred kratkim dejal selektor slovenske moške reprezentance, Aleksander Sekulić "v ekipi vlada odlična kemija, ki jo bodo prenesli tudi na parket". Odlično kemijo v ekipi smo opazili tudi med bivanjem reprezentantov v Hotelih LifeClass Portorož, kjer so ponovno poskrbeli za dobro počutje športnikov in čim bolj sproščeno vzdušje pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo.

Reprezentant Luka Rupnik je glede občutkov pred tekmama povedal naslednje: "Všeč mi je predvsem dejstvo, da smo se reprezentanti ponovno skupaj zbrali, saj smo v prvi vrsti prijatelji, šele nato soigralci. Kar se tiče tekem smo pripravljeni, željni novih izzivov in komaj čakamo, da se začnejo tekme."

Rupnika smo povprašali še, kako po njegovo vpliva mirna lokacija ob morju, kjer so nastanjeni, na psihološko pripravljenost ekipe? "Občutki so super. Predvsem, kot ste omenili, je tukaj bolj umirjeno kot v Ljubljani. Mislim, da je vsak rad na morju. Čeprav imamo trenutno urnike polne treningov, upam, da bomo po uspešnih kvalifikacijah dobili kakšen prost dan, ki ga bomo izkoristili, da spet obiščemo Slovensko Obalo. Takrat pa resnično z namenom sprostitve."

www.lifeclass.net