O-STA

Javni posvet: Digitalne veščine v lokalni samoupravi kot most do razvoja lokalnega potenciala

Javni posvet: Digitalne veščine v lokalni samoupravi kot most do razvoja lokalnega potenciala

V digitalnem stičišču 4PDIH so pripravili spletni posvet z naslovom "Digitalne veščine v lokalni samoupravi kot most do razvoja lokalnega potenciala", ki bo v ponedeljek, 29. 11., z začetkom ob 10. uri.

Kako so občine pripravljene na digitalno transformacijo?

V sklopu okrogle mize, na kateri bodo sodelovali Boštjan Koritnik, minister za javno upravo, Igor Zgrabljić, odgovorni za vladne zadeve in javno politiko za osrednjo in vzhodno Evropo pri podjetju Google (ang. Government Affairs and Public Policy Manager for CEE at Google), dr. Emilija Stojmenova Duh, vodja 4PDIH, Katarina Prelesnik, županja Občine Solčava, Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka, Tamara Šnofl, županja Občine Kungota, in dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, se bodo posvetovali o tem, kako je lokalna samouprava v Sloveniji pripravljena na proces digitalne transformacije.

Kako naj se občine pripravijo na digitalno transformacijo?

Uporaba novih tehnologij in novih poslovnih modelov omogoča občinam različne razvojne priložnosti, optimizacijo delovnih procesov in večjo povezanost z občankami in občani, kar prispeva k boljšemu razumevanju ter odzivanju na potrebe ipd. Občine so lahko pri tem uspešne le, če v digitalno transformacijo vključijo tudi svoje zaposlene ter jih za to primerno izobrazijo in usposobijo. Pri tem se je treba zavedati, da razvoj digitalnih veščin ni cilj, temveč proces.

Kako se prijavim?

Udeležba na posvetu je brezplačna, prijave pa zbirajo prek te spletne strani: https://forms.gle/v6N8Hoqu5dbHJ4Jy5. Posvet je sicer del iniciative Grow with Google, v sklopu katere so pripravili tudi serijo brezplačnih, praktičnih delavnic, s katerimi želijo v 4PDIH dvigniti digitalne veščine v lokalni samoupravi na različnih področjih.