O-STA

Za nepozaben Prešernov dan - prost vstop v Kobilarno Lipica, predstava in srečanje s Prešernom in Julijo

Prešernov dan v Lipici
Prešernov dan v Lipici
Prešernov dan v Lipici
Predstava v Kobilarni Lipica
Predstava v Kobilarni Lipica

Le nekaj dni je še do 8. februarja, ko vas Kobilarna Lipica vabi, da med lipicanci preživite najlepši del prazničnega dne. V kobilarni boste lahko srečali Prešerna in Julijo ter prisluhnili pesnikovi poeziji. Veliko bo priložnosti za družinske sprehode v objemu sonca, ob 15. uri pa bo dogajanje doseglo vrhunec s predstavo lipiške jahalne šole s posebnimi gosti.

Na Prešernov dan bodo gostje predstave lipiške jahalne šole mednarodno priznani glasbeniki Tinkara Kovač, Tomaž Nedoh in Stefano Bembi. Vstop v kobilarno bo prost, doživetja med lipicanci se bodo začela ob 10. uri z vodenimi in samostojnimi ogledi.

Obiskovalce bosta k ogledu vabila Galerija Avgusta Černigoja in Muzej Lipikum, pa tudi vodeni program Spoznaj konja lipicanca in prikaz podkovanja konj. Otrokom bodo namenjene delavnice s poniji in Poskokčeve otroške delavnice, družinam pa vožnje s kočijo.

Poleg toplih napitkov, izbranih sladic in izvrstne kulinarike restavracije Gratia bosta v Hotel Maestoso vabili dve razstavi. Prva bo predstavila motive Krasa in lipicancev, kot so jih zasnovali udeleženci 3. Ex-tempora Kras v organizaciji Kulturnega društva Kras, druga z naslovom Prosto po Prešernu pa ustvarjalnost učencev Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana.

Celoten program Prešernovega dne v Lipici >>

Fotogalerija >>

Foto: Kobilarna Lipica

Na Prešernov dan bo vstop v Kobilarno Lipica prost. Doplačilo je predvideno za vožnje s kočijo, program "Spoznaj konja lipicanca" in predstavo lipiške jahalne šole.

Dogodek bo potekal skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za ohranjanje zdravja. Za vstop v Kobilarno Lipica je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

el Lee cad er satus "pat e re 07 aaa | eet pee Lae ae