O-STA

Renault in Nissan uvajata novo skupno organizacijo na področju informatike

V okviru povezav v Zvezi sta Renault in Nissan danes naznanila novo skupno organizacijo na področju informatike. Medtem ko Zveza nadaljuje s skupnimi dejavnostmi po svetu, bo nova organizacija, imenovana "Renault-Nissan IS/IT Office" (RNIO), pomagala dvema Direkcijama za informatiko pri uvedbi skupnih uspešnih rentabilnih sistemov.


Renault-Nissan IS/IT Office (RNIO) bo pomagal približevati in uvajati skupen proces in programe med Renaultom in Nissanom, zato da bi hkrati povečali učinkovitost in kakovost informacijskih uslug. RNIO bo tudi olajšal in pospešil skupne soglasno sprejete odločitve. Določil bo skupne informacijske infrastrukture, odgovoren bo za proračun in načrtovanje ter bo dajal prednost zmanjševanju stroškov s pomočjo benchmarkinga in pokazateljev kakovosti. Nova struktura bo delovala v popolnem sodelovanju z Direkcijami za informatiko v Renaultu in Nissanu.

RNIO bo skupna organizacija na sedežu Zveze Renault-Nissan s pisarnami v Parizu in Tokyu in bo transverzalno obravnavala tako strategijo in planiranje kot tudi proračun in pokazatelje uspešnosti. Začetno število zaposlenih, ki bodo začeli delati septembra leta 2001, bo šest, trije bodo v Tokyu in trije v Parizu. Predvideva se, da se bo število zaposlenih od januarja 2002 naprej podvojilo.

Farid Aractingi, ki prihaja iz Renaulta, je bil imenovan "Global Manager" organizacije RNIO in je neposredno podrejen dvema CIO ("Chief Information Officers", v prevodu "glavna direktorja za informatiko"). Prvemu, Jean-Pierru Corniouju, za Renault in drugemu, Shozoju Kurihari, za Nissan. Skupaj z glavnimi finančnimi direktorji (CFO) iz Renaulta in Nissana predstavlja ta skupina jedro Komiteja za informacijsko vodenje (IS Steering Committee). Le-ta bo določil strategijo in bo odločal o vseh skupnih operacijah na področju informatike.

Nova struktura predstavlja prvo stopnjo in osnovo za prihodnje usklajevanje informacijskih področij sistemov Zveze. Njeno področje se bo razvijalo v skladu z aktivnostmi in možnostmi.