O-STA

V Kobilarni Lipica praznujemo materinski dan z veselimi novicami

Prve žrebička leta 2022 - Dubovina XLIII

Tudi v Kobilarni Lipica praznujemo materinski dan. V letošnjem letu je 8. marca, na dan žena prva postala mama kobila 635 Dubovina XXXV, mali žrebički Dubovini XLIII. Do danes pa imamo že 4 nove žrebičke. Do junija se bo v lipiški čredi pridružilo še 26 žrebet.

Vsi 4 žrebički so se rodili v varnem okolju hlevov na Borjači, kjer pridejo na svet vsa lipiška žrebeta. Skupaj z mamo bodo prihodnje dni preživela v enem od porodnih boksov hlevov na Borjači, nato pa se bodo pridružila čredi v kateri bo vsak dan več malih igrivih žrebičkov. Do začetka junija bo namreč v Lipici prišlo na svet še 26 žrebet.

Lipicanske mame se dobro počutijo in z veliko pozornostjo skrbijo za svoje žrebičke.

Prve korake na toplem spomladanskem soncu bodo žrebeta naredila na dvorišču hlevov na Borjači, v prihodnje pa jih bodo lahko obiskovalci občudovali tudi na prostranih pašnikih zelenega lipiškega posestva.

Rojstvo žrebet je za zaposlene v Kobilarni Lipica, še posebej tiste, ki skrbijo zanje, eno od najlepših doživetij in spodbuda za nadaljnje delo. Zato je bilo rojstvo prve žrebičke, 8. marca na dan žena, v Lipici še posebej veselo.

Direktorica Kobilarne Lipica d.o.o. mag. Tatjana Vošinek Pucer je rojstvo prvih letošnjih žrebičkov pospremila z željo, naj živahno in igrivo - skupaj z lipicanskimi žrebeti - raste tudi zavedanje o pomenu Kobilarne Lipica in naših plemenitih konj.