O-STA

Povabilo na sadnjo Olimpijskega gozda

Spoštovani predstavniki medijev.

V imenu Olimpijskega komiteja Slovenije, Pivovarne Laško Union in družbe SiDG vas vabimo, da se nam v soboto 23. aprila pridružite v Kočevski Reki pri sadnji Olimpijskega gozda. Pričakujemo vas ob 8.45 v Kočevski Reki. Zbor udeležencev bo na gozdnem parkirišču, ki je približno pol kilometra oddaljeno od vasi Kočevska Reka v smeri proti Novim Lazom (v navigacijo vnesite ta naslov), vendar bodo že na glavni cesti udeležence usmerjali zaposleni SiDG. Skupaj se bomo sprehodili do lokacije sadnje dreves, kjer bomo našo misijo zaključili okoli 11.00, ko je predvidena še pogostitev udeležencev.

V okviru projekta Misija: Triglavski ledenik v Peking se s sobotno akcijo sadnje začenja sklepno trajnostno dejanje - sajenje 13.000 dreves, ki bodo izničila ogljični odtis za večkratnik količine izpustov, nastalih tekom projekta. Partnerja projekta Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije želita zasaditi eno drevo za vsak kilometer potovanja vzorčnega ledu s Triglavskega ledenika, poimenovanega Toli, na Kitajsko. Spomladansko sajenje dreves bo potekalo v sodelovanju z družbo SiDG na dveh lokacijah v Sloveniji - v Kočevski Reki in Trnovskem gozdu. Spomladansko sajenje dreves je uvod v akcijo, ki se bo v prihodnjih mesecih nadaljevala na Koroškem in na Pokljuki.

Dogajanje v soboto v Kočevski Reki bo pestro. K sodelovanju je vabljena širša javnost, akcije sajenje dreves pa se bodo udeležili tudi podporniki projekta in športniki. Z nami bosta predstavnika projekta Nik Škrlec in Ciril Komotar. Športni duh na dogodku bodo soustvarjali člani Košarkarskega kluba Zlatorog Laško in Rokometnega kluba Celje ter biatlonci, na primer Jakov Fak. Z nami bodo tudi predstavniki Košarkarske zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Vabimo vas, da skupaj z nami zavihate rokave pri sajenju olimpijskega gozda tudi predstavniki medijev. Kontakt za medije na lokaciji bo Maja Mežan, vodja blagovne znamke Laško (069 633 876). Veseli bomo, če svojo prisotnost na dogodku sporočite do petka, 22. aprila 2022 do 10.00, na e-naslov: soj.plu@heineken.com

Če potrebujete dodatne informacije, smo vam na voljo.

Vljudno vabljeni!

Suzana Rankov

Služba za korporativno komuniciranje

m: +38641 540 064

e: suzana.rankov@sidg.si

Slovenski državni gozdovi, d. o. o.

Rožna ulica 39 I 1330 Kočevje I Slovenija