O-STA

Trio kraških znamenitosti bo obnovil zavezo o sodelovanju

Trio kraških znamenitosti pripravlja ugodnosti za obiskovalce

Park škocjanske jame, Park vojaške zgodovine Pivka in Kobilarna Lipica smo leta 2016 podpisali sporazum o sodelovanju in se združili pod skupno znamko Trio kraških znamenitosti. Partnerji bomo v sredo, 18. maja 2022, ob 10. uri na grajskih vrtovih Kobilarne Lipica obnovili zaobljubo o sodelovanju in jo s slavnostnim podpisom novega sporazuma še nadgradili.

Cilj partnerstva je bil oblikovanje skupnega turističnega produkta, ki bi obogatil turistično ponudbo Krasa in povečal prepoznavnost tako posameznih ponudnikov kot celotne destinacije. Skupne promocijske aktivnosti, nastopi na sejmih in ugodnosti za obiskovalce so v preteklih letih prinesle nadpovprečno rezultate. Partnerstvo se je zlasti med pandemijo izkazalo za strateško odločitev.

Leto 2022 je prineslo nov val optimizma. V Triu kraških znamenitosti se že napoveduje izjemna poletna sezona, kljub temu pa nekateri svetovni dogodki in napovedi novih kriz ohranjajo turistične ponudnike v stanju negotovosti. V času kriz in negotovosti je povezovanje bolj kot kdaj koli ključnega pomena. Člani Tria kraških znamenitosti bomo zato obnovili zavezo o sodelovanju in še letos zagnali nove aktivnosti, ki bodo partnerstvo še nadgradila.

Predstavnike medijev vabimo v sredo, 18. maja 2022, ob 10. uri na grajske vrtove Kobilarne Lipica, kjer bodo Stojan Ščuka, direktor Parka Škocjanske jame, Janko Boštjančič, direktor Parka vojaške zgodovine in mag. Tatjana Vošinek Pucer, direktorica Holdinga Kobilarne Lipica, slavnostno podpisali sporazum o sodelovanju. Posebna gostja Ksenija Flegar, generalna direktorica Direktorata za turizem, pa bo osvetlila priložnosti in nove izzive na poti okrevanja slovenskega turizma.