O-STA

Ob dnevu mladosti otroška olimpijada

24. maj 2022

Jutri, 25. maja, bodo učenke in učenci velenjskih šestih osnovnih šol na mestnem stadionu in drugih lokacijah po mestu v okviru Otroške olimpijade 2022 z različnimi športnimi aktivnostmi obeležili nekdanji dan mladosti. Otvoritvena slovesnost bo ob 9. uri na mestnem stadionu, ko bosta mlade športnike pozdravila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Ob 9.30 bomo namenu predali tudi prenovljeno malo nogometno igrišče z novo umetno travo, kjer bo v sklopu otroške olimpijade potekal nogometni turnir za učence 4. razredov. Igrišče bosta odprla župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktor Rdeče dvorane ŠRZ Dimitrij Amon.

Jutri bodo vse velenjske osnovne šole imele športni dan. Učenkam in učencem bodo predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov se bodo preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih); dve ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip, se bo med seboj pomerilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu. Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). 5. razredi bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis, košarko in petanko, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi bodo ribarili v Škalskem jezeru, predstavili jim bodo osnove prve pomoči, preizkusili se bodo v streljanju, sabljanju in golfu, učenci 8. in 9. razredov pa se bodo spoznali s konjeništvom v Konjeniškem centru Velenje.

Zaključna slovesnost v okviru Otroške olimpijade 2022 je predvidena od 11.15 dalje, ko se začnejo zaključne discipline - štafete 4 x 100 metrov. Na mestnem stadionu bo uspešnim športnicam in športnikom čestitala podžupanja Aleksandra Vasiljević.

Prijazno vabljeni v mladostno Velenje!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje